18 / 04 / 2024

TOKİ Kırşehir Mucur Konutları için ön başvurular başladı!

TOKİ Kırşehir Mucur Konutları için ön başvurular başladı!

Genel bilgi için kaymakamlık adres gösterildi. GEÇEN hafta Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantının ardından Mucur’a geimesi planlanan TOKİ için on başvurular başladı.



Mucur ilçesi’nde  TOKİ  gelmesi için ön başvurular başladı.


Genel bilgi için kaymakamlık adres gösterildi. GEÇEN hafta Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantının ardından Mucur’a geimesi planlanan TOKİ için on başvurular başladı. TOKİ Yetkililerin açıklamasına göre Mucur’daki başvuralar değerlendirilecek ve sayıya göre konut inşa edilecek. Mucur’da en az 200 konut yapılacağı bildirilirken, sayının çok elması halinde konut sayısının artırılacağı öğrenildi. Konut sayısının artması ise vatandaşın cebini rahatlatacağa benziyor.


Nedeni ise konut sayısının artması TOKİ konutlarının fiyatlarını da düşürecek. 200 konutluk TOKİ evlerine ödenecek kat başı para ile 500 konutluk TOKİ evlerinin kat başına ödenecek para arasında ciddi bir fark olacağı öğrenildi. Mucur için ilk yatırım olarak görülen TOKİ’nin tüm fizibilite çalışmaları bitmiş durumda. Şu an tek gereken konu ise vatandaşlarımızın başvuruları. TOKİ sadece ev yapmıyor. Bir ilin veya ilçenin kurum binalarını, okullarını, yurtlarını da yapıyor. O yüzden ilçemizde TOKİ’nin olması demek yatırımların daha da çok olması demek. En son yurt ve huzur evi inşaatı yapıldı ilçemizde.


Normal şartlarda TOKİ olsaydı bu binaları TOKİ yapmış olacaktı. Ama şu an ise 3. şahıs yapmakta ve bir çok sorunlarla karşılaşılmakta. Bu nedenden dolayı da TOKİ bir ilçe için önemli. Mucur’da TOKİ binalarını dikme kararı aldığında asıl başvurular o zaman başlayacak. Resmi olmayan rakamlara göre 2+1 evler için 80 ile 90 TL arasında, 3+1 evler için ise 110-120TL arasında olması bekleniyor.


İlk başvurularda başvuıu fiyatlan 2+1 için 2 bin TL, 3+1 için 3 bin TL olabileceği bekleniyor. Kurada TOKİ binası hak kazanan vatandaşlar evin yüzde 10’unu ilk etapta ödemek zorunda. Taksitlerini ise evlerine taşındıkları günden itibaren ödemeye başlayacaklar Eğer yüzde 10’unu ödedikten sonra taksit taksit değil de peşin ödemek isteyen vatandaş için TOKI yüzde 20 peşin fiyat indirimi yapıyor ki bu da vatandaşlarımız için cazip bir fiyat oluyor. TOKİ emeklileri de düşünüyor ve emeklilere yüzde 25 indirim sağlıyor. 2016 yılında başlayacak olan emeklilere indirim yasası resmi gazetede yayınlanmış durumda. Mucur’da de emekliye özel şariaı sağlanacak. Yüzde 25 indirim ve ödeme kolaylı gibi. 


Mucur Gazetesi




Geri Dön