28 / 03 / 2024

TOKİ Kırşehir Özbağ Konutları'nda sona gelindi!

TOKİ Kırşehir Özbağ Konutları'nda sona gelindi!

Kırşehir Özbağ'da TOKİ tarafından inşa edilen konutlarda son gelindi. Özbağ Belediye Başkanı Nazmi Ay, Özbağ'ın tam anlamıyla cazibe merkezi haline geleceğini belirtti.



Kırşehir'in Özbağ Kasabasında Belediye Başkanı Nazmi Ay'ın önerisi ve Milletvekili Mikail Arslan ile Salih Çetinkaya'nın girişimleri ile başlayan  TOKİ  Konutları'nda sona gelindi.


Ülke genelinde başlatılan konut seferberliği kapsamında, özellikle yoksul, dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşların konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik uygulamaların ülke geneline dengeli bir şekilde dağıtılması amacıyla, talep örgütlenmesi modeli ile hayata geçirilen ve  Bu uygulama çerçevesinde, ön talep toplama yöntemiyle konut alıcısı temininin Valilik/Kaymakamlık/Belediye tarafından sağlanması kaydıyla, söz konusu kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak, toplu konut projeleri gerçekleştirilen Toki Konutlarının son aşamasına gelindi. Konuya ilişkin açıklama yapan Özbağ Belediye Başkanı Nazmi Ay; “Toki devam ediyor şuanda son aşamasına geldik. İmar ile ilgili bir problem vardı onu da aştık şükür ki. Hazine arazilerinin toki devri en yakın zaman da Mikail Arslan’ında girişimleri ile Sn. Başbakanımız Binali Yıldırım’a sunulacak ve sonrasında imzalanarak 2+1 müstakil konutlara başlanacak. Şuan ki talep 936 kişi oldu. Talep güzel. İnşallah onların hepsinin evi de yapılacak. 2. Bir etap ise söz konusu değil, çünkü, hazine arazimiz yok bunun için” diye konuştu.


BU PROJE İLE ÖZBAĞ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

TOKİ tarafından yapılacak konutlarla birlikte Özbağ tam anlamıyla cazibe merkezi haline geleceğini belirten Özbağ Belediye Başkanı Nazmi Ay; " Kasabamız, Anadolu'nun son derece sakin ve yeşil bir kasabası. Doğa ile iç içe böylesine güzel bir kasabada müstakil tip evlerin uygun olacağını düşündük. Bu konuda TOKİ ile yazışmalara ve görüşmelere başladık. Şükürler olsun TOKİ tarafından önerilerimiz uygun görüldü. Özbağ'da yapılan incelemeler sonucunda kasabamız çok beğenildi. Nihayetinde TOKİ tarafından kasabamıza konut yapımına onay verildi. İnşallah ön taleplerin fazla olması durumunda bu sayı artacak ve kasabamız tam anlamıyla dinlenebilinecek, huzur bulunacak bir kasaba olması yönüyle cazibe merkezi olacak olmasına da çok az kaldı neredeyse sonuna geldik” şeklinde konuştu.



Kırşehir Memleket Gazetesi


Geri Dön