19 / 04 / 2024

TOKİ Kocaali Caferiye Konutları beklenen ilgiyi göremedi!

TOKİ Kocaali Caferiye Konutları beklenen ilgiyi göremedi!

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), Kocaali Caferiye’de denize nazır olarak Melen Barajı’nda mağdur olan hak sahipleri için yapacağı 496 konut, pahalı bulunduğu için beklediği ilgiyi görmedi.



Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), Kocaali Caferiye’de denize nazır olarak Melen Barajı’nda mağdur olan hak sahipleri için yapacağı 496 konut, pahalı bulunduğu için beklediği ilgiyi görmedi. TOKİ’nin sosyal konut projeleri kapsamında 652 dönümlük arazi üzerine yapılacak 496 konut geleneksel mimarinin izlerini taşıyacağı gibi, ilk kez de mahalle konseptinde inşa edilecek. Bu nedenle TOKİ’nin büyük önem verdiği proje kapsamında 8 ayrı tipte yapılacak konutları yanı sıra, otopark, cami, okul, park ve iş alanları da bulunuyor.


En ucuzu 114 bin 500 lira


Konutların 2+1 ve 3+1 olarak yapılacağı proje için, Ortaköy civarında evleri Melen Barajı kapsamında istimlak edilen vatandaşlara öncelik tanınıyor. Bu kapsamda Kocaali Belediyesi’nin bin 100 talep ile ortak olduğu proje kapsamında şu ana kadar sadece 160 civarında bir başvuru yapıldığı öğrenildi. Vatandaşlar, fiyatların 114 bin 500 ile 205 bin 250 arasında ve her 6 ayda bir de fiyat artışı olması nedeniyle konutlara ilgi göstermediklerini söylediler.


Caferiye’de Karadeniz manzaralı olarak inşa edilecek konutların mahalle konseptinde olması bile vatandaşları harekete geçirmedi. Vatandaşlar konutların fiyatını yüksek bulduklarını ifade ederlerken, başvurular 20 Mayıs’a kadar uzatıldı.




Yenigün


Geri Dön