28 / 03 / 2024

TOKİ Kocaeli Dilovası'na 915 konut yapılacak!

TOKİ Kocaeli Dilovası'na 915 konut yapılacak!

TOKİ tarafından Dilovası’nda inşa edilecek projenin geleneksel ve modern mimarinin izlerini taşıyacak. Mahalle konsepti olacak.



Kentlerdeki yöresel mimariye uygun olarak konut üretmeye başlayan TOKİ, Kocaeli Dilovası'ndaki konutlarında da geleneksel mimariye uygun konutlar yapacak


TOKİ Başkanı Ergün Turan. Konut üretimine sadece barınma ihtiyacı olarak bakmadıklarına vurgu yaparak: Yeni dönemde farklı bir evreye geçtiklerini, içerisinde parkların, caddenin, esnafın, caminin, yürüyüş yolunun olduğu bir mahalle konseptine geçtik. Dilovası projesinin mahalle konsepti ile komşuluk ilişkilerine katkı yapacağına inanıyorum. Kadim şehrimizin kültürel dokusunu yansıtacak projemiz insanlarımızın kaynaşacağı, komşuluk ilişkilerinin artacağı, dayanışma kültürünün canlanacağı sosyal olanaklara imkân vererek geleneksel yaşam tarzımızı yansıtacaktır.



Turan, “Mevcut doğaya uygun, 2-3 katlı geleneksel Türk evi mimarisi, blokların cephelerinde modern mimariye uygun alüminyum korkuluklar ile geleneksel ve modern mimarinin harmanlandığı uygulama olacaktır. Projelerimiz mahalle konseptli, çevresi ile uyumu, içerisinde çocuk Oyun alanları, spor sahaları, yeşil bölgeleri barındırıyor. Proje tamamlandığında şehrimizin yerel dokusunu konut üretimine yansıtacak ve örnek teşkil edecek." diye konuştu.


Yeni Akit





Geri Dön