05 / 05 / 2024

TOKİ konut sektörünün sorunlarını masaya yatırdı!

TOKİ konut sektörünün sorunlarını masaya yatırdı!

“Konut Üretiminde Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Ankara Bilkent’teki merkezinde TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’ın da katıldığı istişare toplantısı ile ele alındı.



“Konut Üretiminde Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı istişare toplantısına  TOKİ  Başkanı Turan’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları ve ilgili daire başkanlıklarının personelleri katıldı. Açılış konuşmasında TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, toplantının amacının “arama ve istişare” olduğuna dikkat çekti.


“Türkiye’de hatta dünyanın başka ülkelerinde örneğine rastlanmayan, toplu konut ve sosyal donatılar üreten, ihtiyaç duyulan kamu binalarının birçoğunu inşa etmeye çalışan bir ekibiz.” diyen TOKİ Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü; “Yapılan çalışmaları daha kaliteli hale getirmek bizim sorumluluğumuzdur. Yıllar içerisinde edinilen tecrübeler ışığında yolumuza devam edeceğiz. Bu toplantıları gelenek haline getireceğiz ve istişare de bu geleneğin önemli bir parçası olacak.”


TOKİ’nin kurulduğu yıllardaki koşullar ile 2002 yılındaki ikinci evreye geçiş koşulları ve 2014-2015 yıllarının Türkiye’sinin koşullarının farklı olduğuna dikkat çeken M. Ergün Turan, “Milletimizin de bizden beklentileri farklılaşmıştır. Bizden sonra gelen arkadaşlarımızın da İdareyi bizden daha ileri götüreceğine inanıyorum.” dedi.


“ÖNÜMÜZDE BÜYÜK BİR HEDEF VAR”


İstişare toplantısına katılan çalışma arkadaşlarına, “Önümüzde büyük bir hedef var arkadaşlar” diye seslenen TOKİ Başkanı, 2023 yılı için 1 milyon konut hedefinin gelişen koşullar neticesinde 1 milyon 200 bin’e çıkarıldığını söyledi. M. Ergün Turan, “Alt gelir grubundaki vatandaşlarımız başta olmak üzere emeklilerimiz ve orta gelir grubu, hedef kitlemizdir. Hem nitelikli hem de belli bir felsefesi olan bir şehircilik anlayışından bahsediyoruz. Bu hedefler doğrultusunda bu toplantıyı çok önemsediğimi ifade etmek istiyorum. Bu toplantıları İstanbul’daki teşkilatımızda da başlattık.” şeklinde konuştu. Turan bu kapsamda, İdarenin kültürel ve mesleki deneyim anlamında, Türkiye’deki tecrübeli insanların sunumlarından faydalanacağını belirtti.


KATILIMCILARIN ÖNERİLERİ VE GÖRÜŞLERİ ALINDI


“Konut Üretiminde Sorunlar ve Çözüm Önerileri” istişare toplantısında, TOKİ’de görevli Yüksek Makine Mühendisi A. Erhan Ersoy; “Mahal listelerinden kaynaklı sorunlar”, Yüksek İnşaat Mühendisi Ertan Kul; “Yalıtım imalatlarında yaşanan problemler”, Elektrik Mühendisi R. Çetin Balıkçı; “Asansörlerde proje ve yapım şartnameleri” ve İnşaat Mühendisi Safi Sazak; “Nam-ı hesabına yapılan işlerin oluşma sebepleri” başlıkları altında sunumlarını gerçekleştirdiler. Her sunumun ardından “öneriler, istişare ve değerlendirme” başlığı altında katılımcıların görüşleri alındı.


TOKİ Haber 


Geri Dön