25 / 04 / 2024

TOKİ konutları ne kadar zamanda teslim edilir?

TOKİ konutları ne kadar zamanda teslim edilir?

TOKİ' nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılıyor. Peki, TOKİ konutları ne kadar zamanda teslim edilir?



TOKİ konutları ne kadar zamanda teslim edilir?

TOKİ'nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılıyor. Bu nedenle, konutlara başvuru ve ödeme koşulları gelir düzeylerine göre farklılıklar içeriyor. 


TOKİ, başlatacağı tüm projeleri satışlar gerçekleştirilmeden once Türkiye genelinde tirajı yüksek ulusal gazetelerde, yerel gaze telerde ve İdarenin web sitesinde (www.toki.gov.tr) duyuruyor.


Yapılan duyurularda konut tipleri, fiyatları ve ödeme koşullarıyla birlikte başvuru koşulları, tarihleri ve başvurunun yapılacağı mercii ile başvuru sırasında istenecek belgeler de ilan ediliyor.


TOKİ teslim süresi..

TOKİ projelerinde konutların teslim süresi projeye göre 14 ay ile 30 ay arasında değişkenlik gösteriyor.


TOKİ tapu teslimi:

TOKİ'den konut alanlara tapuları borçlarının bitiminden sonra teslim ediliyor.


Oturma koşulları ve devir işlemleri..

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.


Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.


Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları irat kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.



Kimler TOKİ'den ev alabilir?



Geri Dön