26 / 04 / 2024

TOKİ konutlarında çalışan taşeron işçiler eylem yaptı

TOKİ konutlarında çalışan taşeron işçiler eylem yaptı

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yapımı tamamlanan TOKİ konutlarında çalışan taşeron firmaya bağlı işçiler, paraları ödenmediği gerekçesiyle inşaatın çatısında eylem yaptı



Üzümlü ilçesindeki Fatih mahallesinde yapımına Mart 2006 yılı mart ayında başlanan konutların inşaatında çalışan 104 işçi, alacakları olan 496 bin TL ödenmediği gerekçesiyle inşaatın çatısına çıktı. Daha sonra bölgeye gelen güvenlik güçleri bir saat süren çabalarının ardından işçileri ikna ederek, aşağı indirdi. İşçiler adına gazetecilere açıklama yapan Korkmaz Meral, 3 yıldır çalıştıkları inşaatın bir ay önce tamamlandığını belirtti. Yüklenici firmanın, geçen süre içinde alacaklarını ödemediğini iddia eden Meral, "Zor durumdayız. Yetkililerden haksız yere bir şey talep etmiyoruz.

Hakkımızı versinler istiyoruz" dedi.

Daha sonra Meral ve beraberindeki bir grup arkadaşı, Üzümlü Kaymakamı Murat Gözütok'la makamında görüştü. Kaymakam Gözütok, işçilerin sıkıntılarını anladıklarını, ancak kendilerinin bu konuda bir yaptırımlarının olamayacağını belirtti. Gözütok, "Taşkınlık yaparak hiçbir şey elde edilemez" dedi.

Söz konusu konutların yapımını üstlenen firmanın yöneticisi Günal Gedik inşaatın yapım işini bir yıl önce üstlendiklerini, işçilerin kendilerinden önceki müteahhit döneminden alacaklı olduklarını iddia etti. (AA)


Geri Dön