25 / 04 / 2024

TOKİ Konya 'da 688 konutluk projeyi tamamlıyor!

TOKİ Konya 'da 688 konutluk projeyi tamamlıyor!

TOKİ"nin 100 TL taksitle ev sahibi yapacağı aileler sevincini star"la paylaştı. 46 yaşındaki Mustafa İzi ˜Demek ki yapılabiliyormuş" derken, Küçükçayır çifti ise yeni evlerini ˜Hep hayalimizdi" diye niteledi



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı"nın (TOKİ), ˜yoksula konut" projesi olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma Konut Projesi kapsamında Eskişehir ve Van"dan sonra Konya"da 688 yoksul vatandaşın konutları tamamlanma aşamasına geldi. Vatandaşların, aylık 100 TL ödemelerle 20 yılda sahip olacakları konutların yeni sahipleri, önceki gün düzenlenen törenle belirlendi. Konut belirleme kura çekiminde üzülen yoktu. Ev sahibi olmanın mutluluğuyla kaçıncı katta, hangi dairede oturacaklarını pek de önemsemeyen vatandaşlar, œBaşımızı sokacak bir ev olsun da diyor. Star, Konya Atatürk Spor Salonu"nda düzenlenen törende, yakında evine kavuşmayı bekleyen Konyalılar"la kura sevinçlerini paylaştı. İşte hayalini bile kuramadıkları evlere kavuşacak ailelerin hikayeleri:

Rutubetli gecekonduda astım oldular

Ev sevincini yaşayanlardan Fatma Örün 34 yaşında. Örün, uzun yıllar gecekonduda yaşadıktan sonra rutubetli gecekondudan, 7 yaşındaki oğlu Mehmet Ali"ye astım bronşit hastalığı başlangıcı teşhisi konulması nedeniyle 250 TL kiralı rutubetsiz bir eve çıkmış. Örün, œBu eve çıktım 3 ay önce ama daha kirasını veremedim. Eşim yazın inşaatlarda çalışıyor. Kışın para yok. İmam nikahlıyım, 2 çocuk var. Bu ev benim için çok önemli. Önayak olanlara çok teşekkür ediyoruz diyor.  

Oğlu çaycılık yapıyor, 7 kişiye bakıyor

Mürşide Bayram da 36 yaşında 6 çocuklu bir anne. Eşi Adem Bayram şeker hastalığı nedeniyle çalışamıyor. En küçük çocuğu 7 aylık olan Mürşide Hanım da, çocukları küçük olduğu için herhangi bir iş yapamamaktan yakınıyor. Ailenin ihtiyaçlarını, çaycılık yapan 18 yaşındaki oğulları Yusuf karşılıyor. Hala 170 lira kirayla müstakil bir evde oturan Bayram çifti, bundan sonra 100 TL, kendi evleri için ödeyecek. Mürşide Bayram œçok mutluyum. Allah bize bu mutluluğu gösterdi. Daha ne isterim diyor.

KONUTLAR YAZA TESLİM

Konya Meram"daki 688 konutluk proje tamamlanmak üzere. Hak sahipleri yaz aylarına doğru konutlara taşınabilecek. Konya"da yoksul aileler için yapılacak konutlara bugüne kadar 5 bin 343 kişi başvururken, ilde 480 konut daha yapılması planlanıyor.

Demek ki yapılabiliyormuş

46 yaşındaki Mustafa İzi ise daha önceki iktidarlara veryansın etti. Geçmiş hükümetlerin tek yaptığının seçim döneminde gecekonduya izin verip seçimden sonra yıkmak olduğunu söyleyen İz, isyanını şu sözlerle dile getirdi: œDemekki bunlar yapılabiliyormuş. Gelip gidip cebini dolduranlar, böyle ihtiyaç sahiplerine 1+1 daireler vermek yerine eşine dostuna villalar, lüks daireler, yatlar, katlar verenler utanmıyor mu AK Parti geldi, milletin ilacı, hastanesi geldi. Başbakan"a teşekkür ediyorum.

Engelli Durak ailesi ev sahibi oldu, çocuk istiyor

TOKİ"nin Konya"da konut sahibi yaptığı vatandaşlar arasında 36 yaşında, fiziksel engelli Bülent Durak da var. 16 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu yürüme yetisini kaybeden ve yüzde 90"ın üzerinde özürlü olan Durak, 3 sene önce kendisi gibi engelli biriyle evlenmiş. Ailenin geçim kaynağı, üç ayda bir aldıkları engelli maaşı ve evde bakım ücreti. Durak, eşiyle birlikte evlerine yerleşecekleri günleri iple çekiyor. Ailenin yeni hedefi ise çocuk sahibi olmak.  

Küçükçayır çiftiyle eski ve yeni evi gezdik

Aylık 100 TL"ye konut kampanyasıyla ev sahibi olan ailelerden biri Yılmaz ve Halime Küçükçayır çiftiydi. Kurayla konutları belirlenen çift, iki aile birlikte yaşadıkları gecekondudan 1. kattaki dairelerine çıkmaya hazırlanıyor. İki çocuklu Küçükçayır çiftinin ev sahibi olma mutluluğuna star tanıklık etti. Önce yaşadıkları gecekonduda ziyaret ettiğimiz Küçükçayır çiftiyle yeni konutlarını da gezdik. Küçükçayır ailesi, Akşamseddin Mahallesi"nde çatısı akan bir gecekonduda yaşıyor. Kış ortası sobalı tek bir odada oturmak zorundalar. çatısı çökecek diye çocuklara banyoya girmek yasak. Bu gecekonduya 230 TL kira veriyorlar. Yılmaz Küçükçayır"ın sabit bir işi olmadığı için kirayı da eşten dosttan buldukları borçlarla ödüyorlar. Aile, hiçbir yardım almadan geçinmeye çalışıyor. Halime Küçükçayır œYeni ev kurada ilk sırada çıktı. Hayal bile etmemiştim sözleriyle mutluluğunu ifade ediyor. Yılmaz Küçükçayır ise, kendilerine ev çıkmasını, 5 yaşındaki kızları Fatmanur"un şansına bağlıyor. Küçükçayır, œçıkacağına inanmamıştım ama ilk sıralardan çıktı. Allah razı olsun bunu yapanlardan, Başbakan"dan diyor.
Star/KIYMET SEZER


Geri Dön