19 / 04 / 2024

TOKİ Konya Huğlu'da 96 konut inşa edecek!

TOKİ Konya Huğlu'da 96 konut inşa edecek!

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Mahallesi’nde TOKİ Başkanlığı tarafından toplu konut projesi kapsamında 96 konut inşa edilecek.



Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Mahallesi'nde  TOKİ  Başkanlığı tarafından toplu konut projesi kapsamında 96 konut inşa edilecek.


Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, girişimlerinin olumlu sonuç verdiğini ve taleplerini dikkate alan TOKİ Başkanlığı'nın ilçeye bağlı dış mahallelerden Huğlu'da toplu konut hamlesini gerçekleştireceğini söyledi. Beyşehir'de, Belediye Başkanlığı döneminde yine bir ilkin yaşanacağını belirten Özaltun, sadece ilçe merkezinde değil, ilçeye bağlı beldeden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde toplu konutların yapılması için de düğmeye bastıklarını söyledi. TOKİ Başkanlığı tarafından hazırlanan toplu konut projesi kapsamında Beyşehir'in av tüfeği üretiminde dünyaca söz sahibi olanyerleşim merkezlerinden Huğlu Mahallesi'nde 96 konutun inşa edileceğini vurgulayan Özaltun, "Huğlu Mahallemizdeki TOKİ konutlarının yapımı için hazırlanan proje tamamlandı, inşaat çalışmalarının başlaması için ihale süreci bekleniyor. Bu ay içerisinde ihaleye çıkılmasını bekliyoruz. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından işi üstlenen firma tarafından konutların yapımı başlayacak" dedi.


Başkan Özaltun, Huğlu'nun yanı sıra Üzümlü ve Sadıkhacı mahalleleri gibi nüfus potansiyeli yüksek yerleşim merkezlerinde de toplu konutların yapılabilmesi için belediye olarak girişimde bulunduklarını belirtti.


Çumra Postası





Geri Dön