19 / 03 / 2024

TOKİ Konya Meram'da 499 konuta 7 bin 412 başvuru geldi!

TOKİ Konya Meram'da 499 konuta 7 bin 412 başvuru geldi!

İnşa edilecek konut sayısının yaklaşık 15 katı başvuru gelince Mevlana Kültür Merkezi'ndeki kura çekilişinde yoğunluk yaşandı. Çekilen kura sonucu 7 bin 412 başvuru sahibinden 499'u konut hakkı kazandı.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) "Emekli Grup Konut Projesi" kapsamında Konya'nın merkez Meram ilçesinde yapılacak 499 konut için kura çekildi.


İnşa edilecek konut sayısının yaklaşık 15 katı başvuru gelince Mevlana Kültür Merkezi'ndeki kura çekilişinde yoğunluk yaşandı. Çekilen kura sonucu 7 bin 412 başvuru sahibinden 499'u konut hakkı kazandı. 


Törene katılmak üzere gelen emekliler ve yakınları çekilişi heyecanla bekledi. Konya Valisi Muammer Erol'un da çekiliş yaptığı programda konut sahibi olanlar sevinirken kendilerine kura çıkmayanlar üzüldü.


"Ömrümüz kirada geçti"

Kurada ismi çıkan emekli inşaat işçisi 61 yaşındaki Mustafa Erdil, yaşadığı mutluluğu ilk olarak oğlu ile paylaştığını söyledi.


Yıllardır ev sahibi olma hayali kurduğunu anlatan Erdil, "TOKİ'nin projesi çıkınca hemen başvurdum. Kura çıktı. Allah devletimizden razı olsun. İnsan ne diyeceğini bilemiyor. Ömrümüz kirada geçti. İsmin çıkınca çok sevindim. Hanımın haberi yok ona da sürpriz olacak" dedi.


Konya Meram  TOKİ  Evleri kura sonuçları!



AA




Haber Anadolu'da Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Meram ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılacak 499 konut için 7 bin 412 başvuru olunca vatandaşlar salona sığmadı.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) "Emekli Grup Konut Projesi" kapsamında Konya'nın merkez Meram ilçesinde yapılacak 499 konut için kura çekildi. İnşa edilecek konut sayısının yaklaşık 15 katı başvuru gelince Mevlana Kültür Merkezindeki kura çekilişinde yoğunluk yaşandı. Çekilen kura sonucu 7 bin 412 başvuru sahibinden 499'u konut hakkı kazandı. Törene katılmak üzere gelen emekliler ve yakınları çekilişi heyecanla bekledi. Konya Valisi Muammer Erol'un da çekiliş yaptığı programda konut sahibi olanlar sevinirken kendilerine kura çıkmayanlar üzüldü. 


"ALDIĞIM PARAYI KİRAYA VERİYORUM"


Kurada ikinci sırada ismi çıkan Yusuf Çankaya mutluluğunu şöyle ifade etti: "5 kişilik bir aileyiz. Şeker hastasıyım. Aynı zamanda malulen emekliyim. Kirada yaşıyorum ve aldığım 500 TL'yi de ev kirasına ödüyorum. Kurada ismimin ikinci sırada çıkacağım beklemiyordum. Bizim için çok hayırlı oldu. Artık bizim de başımızı sokacağımız biı* evimiz olacak. Çok mutluyuz. Bu imkânı verenlere teşekkür ediyoruz." 


"EV SAHİBİ OLMAK HAYALİMDİ" 


Emekli inşaat işçisi 61 yaşındaki Mustafa Erdil, yaşadığı mutluluğu ilk olarak oğlu ile paylaştığını söyledi. Yıllardır ev sahibi olma hayali kurduğunu anlatan Erdil, "TOKI'nin projesi çıkınca hemen başvurdum. Şükürler olsun ki kurada ismimiz çıktı. Allah devletimizden razı olsun. Mutluluktan insan ne diyeceğini bilemiyor. Ömrümüz kirada geçti. İsmim çıkınca çok sevindim. Eşimin haberi yok ona da sürpriz olacak" dedi. 



Melek SARITAŞ/Anadolu'da Bugün



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

 

TOKİ projeleriyle 'evlenmeyen emeldi kalmayacak Konya'da 499 emekli TOKİ'nin "Emekli Grup Konut Projesi" kapsamında evlerine kavuştu.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) "Emekli Grup Konut Projesi" kapsamında Konya'nm merkez Meram ilçesinde yapılacak 499 konut için kura çekildi. inşa edilecek konut sayısının yaklaşık 15 katı başvuru gelince Mevlana Kültür Merkezindeki kura çekilişinde yoğunluk yaşandı. Çekilen kura sonucu 7 bin 412 başvuru sahibinden 499'u konut hakkı kazandı. Törene katılmak üzere gelen emekliler ve yakınları çekilişi heyecanla bekledi. Konya Valisi Muammer Erol'un da çekiliş yaptığı programda konut sahibi olanlar sevinirken kendilerine kura çıkmayanlar üzüldü. Kurada ismi çıkan emekli inşaat işçisi 61 yaşındaki Mustafa Erdil, yaşadığı mutluluğu ilk olarak oğlu ile paylaştığım söyledi. Yıllardır ev sahibi olma hayali kurduğunu anlatan Erdil, "TOKİ'nin projesi çıkınca hemen başvurdum. Kura çıktı. Allah devletimizden razı olsun. İnsan ne diyeceğini bilemiyor. Ömrümüz kirada geçti. İsmim çıkınca çok sevindim. Hanımın haberi yok ona da sürpriz olacak" dedi. 


Bugün




Haber Günboyu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


TOKİ'de kura heyecanı Konya'nın Meram ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılacak 499 konut için 7 bin 412 başvuru olunca vatandaşlar salona sığmadı TOKİ "Emekli Grup Konut Projesi" kapsamında Konya'nın merkez Meram ilçesinde yapılacak 499 konut için kura çekildi. İnşa edilecek konut sayısının yaklaşık 15 katı başvuru gelince Mevlana Kültür Merkezi'ndeki kura çekilişinde yoğunluk yaşandı. Çekilen kura sonucu 7 bin 412 başvuru sahibinden 499'u konut hakkı kazandı. Törene katılmak üzere gelen emekliler ve yakınları çekilişi heyecanla bekledi. Konya Valisi Muammer Erol'un da çekiliş yaptığı programda konut sahibi olanlar sevinirken kendilerine kura çıkmayanlar üzüldü. Kurada ismi çıkan emekli inşaat işçisi 61 yaşındaki Mustafa Erdil, yaşadığı mutluluğu ilk olarak oğlu ile paylaştığını söyledi. Yıllardır ev sahibi olma hayali kurduğunu anlatan Erdil, "TOKİ'nin projesi çıkınca hemen başvurdum. Kura çıktı. Allah devletimizden razı olsun. İnsan ne diyeceğini bilemiyor. Ömrümüz kirada geçti. İsmim çıkınca çok sevindim. Hanımın haberi yok ona da sürpriz olacak. İnşallah içine girip hayatımızı yaşamaya da ömrümüz yeter." dedi. 



Günboyu


Haber Yeni Akit'te şöyle yer aldı;

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) "Emekli Grup Konut Projesi" kapsamında Karaman merkezde yapılacak 400 konut için kura çekildi.İnşa edilecek konut sayısının yaklaşık 7 katı başvuru yapılması dolayısıyla Yunus Emre Konferans Salonu'nda yoğunluk yaşandı.

Yer bulamayan vatandaşlar dışarıya kurulan ses sisteminden kurayı takip etti. Törene katılmak üzere gelen emekliler ve yakınları çekilişi heyecanla bekledi. Çekilen kura sonucu 2 bin 692 başvuru sahibinden 400'ü konut hakkı kazandı.

Karaman Valisi Murat Koca’nın da çekiliş yaptığı programda konut sahibi olanlar sevinirken, kendilerine kura çıkmayanlar da üzüldü. Vali Koca, yaptığı konuşmada, konut sayısının 400’de kalmayacağını, daha da fazla konut yapılacağını söyledi. Koca, "400 konutun bugün kurası çekiliyor. Bu 400 konutun yaklaşık 7 katı kadar başvuru var. Bu rakam 400'de kalmayacak TOKİ yöneticilerimiz inşallah bu 400'leri katlayarak devam ettirecek. Hayırlı olsun, en çok ihtiyacı olana çıksın” ifadelerini kullandı. Kurada ismi çıkan emekli Rabia Öz ise "TOKİ yetkilierine teşekkür ediyorum. Eve ihtiyacımız vardı Allah devletimizden razı olsun” dedi.

Yeni Akit


Geri Dön