26 / 04 / 2024

TOKİ Konya'da 250 TL taksitle!

TOKİ Konya'da 250 TL taksitle!

Meram Belediyesi konutlar için 30 Eylül'e kadar Ziraat Bankası Konya Şubeleri'ne başvurabileceğini açıkladı



Meram Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 180 ay vade ve 250 liradan başlayan taksitlerle satışa sunulan konutlar için 30 Eylül tarihine kadar Ziraat Bankası Konya Şubeleri'ne başvurabileceği bildirildi. 2+1'lik konutlar için 3 yıldır Konya'da ikamet etme ya da Konya nüfusuna kayıtlı olma şartı aranıyor. Ayrıca şehit aileleri, maluller, dul ve yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 5 yıldır şehrimizde ikamet ediyor olması ya da Konya nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor.

Aylık hane halkı gelirinin en fazla net bin 600 TL olması, üzerinde gayrimenkul bulunmaması ve 30 yaşın üzerinde olması da diğer aranan şartlar arasında. Ancak eşi vefat etmiş dul bayanlarda yaş şartı aranmayacak. Açık satış yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutların başvuruları Ziraat Bankası'nın yetkili şubeleri tarafından kabul edilecek. Konut seçimini yapan alıcılar, tercih ettikleri konutun peşinat miktarını Ziraat Bankası şubelerine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalayacaklar. Taksit ödemeleri konut teslim tarihini izleyen ay itibariyle başlayacak. Ödenecek peşinat tutarı 6 bin 294 ile 8 bin 813 TL olurken aylık ödenecek taksit tutarı da 256 ile 359 TL arasında değişiyor. Meram ilçesi Gödene Mahallesi'nde yapımı devam eden konutlar 2 yıl içinde teslim edilecek.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile birlikte Gödene Mahallesi'ndeki konut hamlelerinin hızla devam ettiğini belirterek, "Bu kapsamda daha önce yoksul grubu ve alt gelir grubuna yönelik 2 ayrı kura çekimi yaptık. Şimdi de 95 metrekarelik konutların açıktan satışı yapılıyor. Ayrıca farklı mahallelerde kooperatif yöntemiyle hayata geçireceğimiz sosyal konutlar için hazırlıklarımız da devam etmektedir" dedi.

Başvuru şartları ve satış işlemleriyle ilgili ayrıntılı bilginin web sayfasından ve Ziraat Bankası şubelerin öğrenileceği bildirildi.
Sabah


Geri Dön