25 / 04 / 2024

TOKİ Kütahya Tavşanlı kuraları çekildi!

TOKİ Kütahya Tavşanlı kuraları çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yoksul vatandaşlar için yaptırdığı 144 konutun sahipleri, kurayla belirlendi



Kura sonuçlarının tam listesi için tıklayınız!

TOKİ ve Tavşanlı Belediyesi işbirliğiyle üçüncü etap kapsamında Subaşı Mahallesi'nde inşasına devam edilen 144 konut için aralarında birer şehit ve gazi ailesi ile 10 engellinin bulunduğu yaklaşık 500 kişi başvuru yaptı. Hüsnü Ordu Kültür Merkezindeki organizasyonda, şehit ve gazi ailelerine birer konutun çekilişe dahil edilmeden verilmesinin ardından ev sahibi olacak üç engelli vatandaşın belirlenmesi için kura çekildi. Diğer 7 engelli, genel çekilişe alındı.

Tavşanlı 2. Noteri Mehmet Halil Tatar gözetimindeki çekiliş, şehit, gazi aileleri ve 3 engelli dışında 139 asil, 144 yedek kişinin belirlenmesiyle gerçekleştirildi.

Kuraya katılıp ev sahibi olmaya hak kazananlardan bazıları, mutluluktan gözyaşlarına hakim olamadı. Asil hak sahiplerinin belirlendiği çekilişte ismi okunanlar, cep telefonlarıyla yakınlarını arayıp sevinçlerini paylaştı. Kurada adları çıkmayan müracaat sahipleri ise yeni projeleri bekleyeceklerini belirtti.

Çekilişte ev sahibi olma hakkını elde eden Yakup Kısa, ailesiyle büyük sevinç yaşadıklarını belirterek, "Başbakan'dan bu tür projelerin devamını bekliyoruz. Allah herkese ev sahibi olmayı nasip etsin" dedi. Kuraya umutla geldiğini, ancak ismi okunmadığından için umutlarını ertelediğini anlatan Ömer Dursun da, "TOKİ'nin bu çekilişini büyük umutlarla bekliyordum, ancak nasip olmadı. İnşallah sonraki projelerde bize de ev çıkar"
diye konuştu.

Proje kapsamında 85 metrekare büyüklüğünde inşası süren ve sözleşme tarihinden itibaren 30 ay içerisinde teslim edilecek konutlar, iki oda bir salondan oluşacak.

Hak sahipleriyle sözleşme yapılmasından itibaren üç ay içerisinde toplam bedelinin yüzde 12'si ödenecek konutların fiyatları, 53 bin 330 ile 63 bin 71 lira arasında değişiyor. Konutun durumuna göre, 260,73 lirayla 308,35 lira arasındaki aylık taksitler ise konutların tesliminin ardından ödenmeye başlanacak. (A.A)

Gelişmeler Türkiye'nin bir numaralı emlak haber sitesi olan www.emlakkulisi.com 'da olacak.

TOKİ Kütahya Tavşanlı'da kuralar çekiliyor!


Geri Dön