28 / 03 / 2024

TOKİ Kuzey Ankara projesinde mahalle kültürü yansıtılacak!

TOKİ Kuzey Ankara projesinde mahalle kültürü yansıtılacak!

TOKİ Başkanı Turan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yapımı devam eden inşaatlarda incelemelerde bulundu. Turan, proje ile esnafla konut sahiplerinin iç içe bulunduğu geleneksel mahalle kültürünün yansıtılacağını söyledi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Kuzey  Ankara  Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yapımı devam eden inşaatlarda incelemelerde bulundu. Proje kapsamında, konut bölgelerinde 7 market ve 9 ofisi olan 109 adet işyerinin bulunduğu 8 ticaret merkezinin de inşaatlarının sürdürüldüğünü ifade eden  TOKİ  Başkanı Turan, proje ile esnafla konut sahiplerinin iç içe bulunduğu geleneksel mahalle kültürünün yansıtılacağını söyledi.


TOKİ Başkanı Turan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 2. bölgedeki 1. etap 563 konut, 2. etap 277 konut ve 352 konut şantiye sahalarını gezerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.


“8 bin 152 konut inşa edilip hak sahiplerine teslim edildi”

TOKİ ile Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen projenin sosyal donatı alanları ve yeşiliyle örnek olduğuna vurgu yapan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, proje kapsamında bugüne kadar 8 bin 152 konutun inşa edilip hak sahiplerine teslim edildiğini ifade etti.


“Türkiye’nin dönüşüm projelerine örnek”

M. Ergün Turan, “4 milyon metrekarelik alanda inşa ettiğimiz Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 13 bin 680 konutun yapımını da planladık. Büyüklüğü, kapsamı ve koordinasyonu ile Türkiye’nin dönüşüm projelerine örnek olmuştur.” dedi.


Projenin, Türkiye’de özel konunla başlatılan ve yönetilen ilk kentsel dönüşüm projesi olduğunu ifade eden M. Ergün Turan, tamamlandığında Başkente ayrı bir güzellik katacağını söyledi.

 


TOKİ Haber 


Geri Dön