23 / 04 / 2024

TOKi mahalle tipi konuta yönelecek!

TOKi mahalle tipi konuta yönelecek!

TOKi mahalle tipi konuta yönelecek. Konut projelerinde vizyon değişikliğine giden kurum, önümüzdeki yıllarda alt ve orta gelir düzeyine hitap eden daha nitelikli ve sosyal konutlar inşa edecek.



Son 12 yılda 3 milyon kişiyi ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 2015 yılına kadar 50 bin yeni konut yapacak. Konut projelerinde vizyon değişikliğine giden kurum, önümüzdeki yıllarda alt ve orta gelir düzeyine hitap eden daha nitelikli ve sosyal konutlar inşa edecek.  TOKİ  Başkanı Ergun Turan, önümüzdeki yıllarda dikey konseptli tekil binalar yerine yatay konseptli, sosyal yaşam alanlarının yer aldığı konut projeleri geliştirmeyi planladıklarını ifade etti.   


Yatay mimariye geçiliyor 


Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen “2023’e Doğru TOKİ ve Geleceğin Şehirleri” konulu panelde konuşan Ergun Turan, “İnsanlar artık sadece ev değil yaşam alanları arıyor. İnşa edeceğimiz konutların niteliklerinde bu yönde değişiklikler yapacağız. Geçmişi anımsatan mahalle hayatının yaşandığı dizilerin izlenme oranının yüksek oluşu vatandaşın bu hayata olan özlemini açığa çıkarıyor. Biz de İstanbul Kayabaşı’nda mahalle konseptiyle 2 proje yapacağız. 5 bin konuttan oluşacak projede kafeler ve spor alanları gibi sosyalleşme mekanları olacak. Camiler kıyıda köşede değil projenin merkezinde yer alacak” diye konuştu.


Akşam


Geri Dön