26 / 04 / 2024

TOKİ Malatya'nın 3 bölgesinde emekliler için konut yapacak!

TOKİ Malatya'nın 3 bölgesinde emekliler için konut yapacak!

TOKİ konutları için 1,5 yıl önce müracaat eden emeklilerin yüzü gülecek. Tüm işçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner,3 yere konut yapılacağı müjdesini verdi.



TOKİ konutları için bundan 1,5 yıl önce müracaat eden emeklilerin, konut özlemi sonunda bitiyor. Emekliler için 3 yere konut yapılacağı müjdesini veren Tüm işçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, yerlerin ise Yimpaş'ın karşısında, üniversitenin yanında ve inderesi'nde olduğunu söyledi. 



Emeklilerin yıllardır beklediği ev sahibi olma özlemi sonunda bitiyor. Bundan 1,5 yıl önce  TOKİ  konutları için başvuru yapan emeklilere sonunda konutların yapılacağı yerler gösterildi. 3 yere yapılacak olan konutlarla ilgili BUSABAH'a açıklama yapan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, emeklilere müjdeyi verdi. 


Emekliler için Malatya'da arsa taleplerinin olduğunu dile getiren Başkan Tangüner, ancak Milli Emlak'tan, defterdarlıktan arsayı çıkartamadıklarını söyledi. 


İNŞALLAH BUNU YAPARIZ 


Bu nedenle Ankara'ya gittiklerini belirten Başkan Tangüner, "Biz TOKİ konutları için Ankara'ya gittik. TOKİ Başkanı bize bu konuda yardımcı oldu. Emeklilere konut yapılacağı arsaları bulduk. Arsanın birisi Yimpaş'ın karşısında 30 dönümlük bir arsa. Diğeri üniversitenin yanında, bir diğeri de İnderesi'nde. Bu 3 arsa hazine malı. 


Biz bu arsaların tapularını çıkarttık ve hazırlığını yapacağız. Malatya Valisi Sayın Mustafa Toprak'a bunu bildireceğiz. Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci'nin danışmanıyla da irtibat kurduk. Bu hafta büyük bir ihtimalle Bakanımızla görüşeceğiz. Derdimizi dile getireceğiz. Bu konutların yapılması için bizler yardım isteyeceğiz. TOKİ Başkanı, 'emekliler için Malatya'da bugüne kadar konut yapılmamış, inşallah bunu yaparız' dedi" şeklinde konuştu. 


KONUT TALEBİMİZ 6 BİN 250

 

Emeklilerin sabırlı olmalarını ve siyasileri gördükçe konut sıkıntılarını dile getirmelerini isteyen Başkan Tangüner, "Bizim emekliler için konut talebimiz 6 bin 250'dir. TOKİ'den de bize söylenen şey, eğer devlet bize destek sağlarsa bu evleri peyderpey yapacaklar. Hatta 200 ev de halihazırda ellerinde bulunuyor. Bunu da emeklilere verecekler. İşin gerçeği güzel bir gelişme olacak. Ama açıkçası bunu yapacak olan Hükümetimiz. Eğer Hükümet bize destek sağlarsa TOKİ bu evleri bize yapacak. Bizler de siyasilerimizden, Bakanımızdan bu konuda destek isteyeceğiz. Bu, Malatya için büyük bir yatırım. Emeklilerimiz biraz sabırlı olsunlar. Ayrıca milletvekillerimizi, Bakanımızı gördüklerinde TOKİ konutları için destek 

isteyip sorunlarını, problemlerini dile getirsinler. İnşallah bu gerçekleşecek" ifadelerini kullandı. 


2 YILDIR KONUT İÇİN BEKLİYORUZ 


Emekliler de bu haberden son derece memnun oldular. Uzun zamandan bu yana konut için beklediklerini ifade eden emekli Yaşar Karacabay, "2 yıla yakındır konut için bekliyoruz. Hiçbir ses çıkmamıştı. Siyasiler konut için bizlere söz vermişlerdi. TOKİ Başkanı da söz vermişti. Şimdi TOKİ konutları için yer gösterildiği söylendi. İnşallah bu doğrudur. Çünkü yapıldı, edildi diyene 

kadar yine uzun bir zaman geçecek. Bakanımız ve milletvekillerimiz bu konuya eğilirlerse konutlar en kısa sürede tamamlanır" dedi 


BARİ KENDİ EVİMİZE KİRA ÖDERİZ 


Kirada oturduğunu söyleyen Hamit Bayer isimli emekli ise, "Kirada oturuyorum. Aldığımız, cüzi miktarda bir emekli maaşı. Bu maaşı kiraya mı verelim, borçları mı, yoksa yiyecek, içeceğe mi verilim? Son zamanlarımızı rahat geçirelim. Bari kendi evimize kiramızı öderiz" şeklinde konuştu.


Malatya Bu Sabah 



Geri Dön