28 / 03 / 2024

TOKİ Mamak Konutları'nda kura çekilişi gerçekleşti!

TOKİ Mamak Konutları'nda kura çekilişi gerçekleşti!

TOKİ ve Mamak Belediyesi işbirliğinde yapılan 472 konuttan 232'si, kurayla sahiplerini buldu, Yatık MuslukAltınevler Kentsel Dönüşüm Projesi ile 22 hektarlık alana uygulanan kentsel dönüşüm kapsamında 74 gecekondunun yıkıldığı bildirildi...



BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)ve Mamak Belediyesi işbirliğinde yapılan 472 konuttan 232'si, kurayla sahiplerini buldu, Yatık Musluk Altınevler Kentsel Dönüşüm Projesi ile 22 hektarlık alana uygulanan kentsel dönüşüm kapsamında 74 gecekondunun yıkıldığı bildirildi. 


Mamak Prof. Dr. Necmettin Er bakan Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen kura çekim töreninde, bazı vatandaşlar kuranın usulüne itiraz etti. 

Toplam bin 350 kişinin hak sahibi olduğu 5 etaplı projede, birinci etap kapsamında 288 konut, ikinci etapta 388 konut, üçüncü etapta 424 konut tamamlandı ve cami yapıldı. 


Dördüncü etap kapsamında 472 konut, lfi derslikli bir adet okul, 1 adet cami ve 6 bin 132 metrekare yeşil alan çalışmasının devam ettiği, beşinci etapta ise 45ü konut, bilgi evi ve sosyal tesis alanları yapılacağı bildirildi. 


KURAYA İTİRAZ ETTİ 

Noter huzurunda gerçekleşen kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazananlar, telefonla yakınlarını arayarak, mutluluklarını paylaştı. Bunun yanı sıra kuraya itiraz edenler de oldu. 

Salonda kura çeken görevlilerle vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı. 


Kuraya itiraz eden hak sahibi Nejat Ceylan şunları söyledi: "Birden fazla daire hakkı olanlar, kurada ismi çıktığı zaman hakkı olan tüm dairelere sahip oluyor. Her bir daire hakkı için ayrı avrı kuraya girilmesi gerekir. İsim çekiliyor, 5 daire hakkı olan varsa beşi birden veriliyor. Tek daire hakkı olanların şansı da azalmış oluyor."


Fatih Kinç-Pınar ÖZTAŞ/Habertürk Gazetesi  Ankara  eki


Geri Dön