24 / 04 / 2024

TOKİ Mamak Yatıkmusluk'ta hak sahipleri evlerine kavuştu!

TOKİ Mamak Yatıkmusluk'ta hak sahipleri evlerine kavuştu!

Gecekonduya kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme çalışmalarıyla çözümler üreten Mamak Belediyesi bir yandan ilçede gecekondu yıkımlarına devam ediyor bir yandan da yapımı tamamlanan konutları hak sahiplerine teslim ediyor.



Yatıkmusluk-Alünevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan konutlarda kura çekimi gerçekleştirüdi. 28 hak sahibinin yeni konutlarına kavuştuğu kura çekimi Mamak 45. 

Noter huzurunda yapıldı. Uyguladıkları kentsel dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere rahat yaşayabilecekleri yaşam alanları oluşturduklarım kaydeden Mamak Belediye Başkam Mesut Akgül; "Mamak için yılların getirdiği en büyük sorun gecekondulaşmadır. Bizler kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme çalışmalarımızla bu sorunu hızlı bir şekilde çözüyoruz. Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm çalışmasının yürütüldüğü Mamak'ta kavgasız ve gürültüsüz bir dönüşüm yaşanıyor" dedi. 

Vatandaş memnun Murat Doğan -Memur (37): "Yatıkmuslukta hak sahibiydim. Çekilişle dairemin yerini belirledim. Mamak'ın en büyük sorunu gecekondudan bizleri kurtaran bütün yetkililere ve başkanımıza teşekkür ediyorum" Fehmi Işık -Emekli (70): "Şimdi Sincan'da oturuyorum. Kura çekiminden sonra yeniden Mamak'a taşınacağım. Çok mutluyum, memnunum" Yatıkmusluk - Altınevler'de etaplar tamamlanıyor 22 hektarlık alanda 3 etaptan oluşan proje Plevne Mahallesi, Asri Mezarlık, Demirciler Sitesi ve Samsun yolu arasında uygulanıyor. 2 etabı tamamlanan projenin 3.'üncü etabı da üç kısımdan oluşuyor. Üçüncü etabın birinci kısmında 424 konut ve bir caminin yapımı tamamlanırken, 472 konut, okul, park alanı ve bir caminin bulunduğu ikinci kısmın inşaatları devam ediyor. 


Ankara Son Söz


Geri Dön