25 / 04 / 2024

TOKİ Mamak'ta dönüşüm çalışmalarına başladı!

TOKİ Mamak'ta dönüşüm çalışmalarına başladı!

Mamak'ta Anayurt ve Gülseren mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında konut yapacak müteahhit firmalarla anlaşma imzalandı.



TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Bu dönüşüm projesi mimari konsepti ile de örnek olacak" diye konuştu Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), uyguladığı "yerinde kentsel dönüşüm projeleriyle" afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan projeleri uygulamaya koyuyor.  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, Mamak'ta Anayurt ve Gülseren mahallelerinde devam eden kentsel gelişim ve gecekondu dönüşüm projesi hakkında bilgiler verdi. 



İMZALAR TAMAM 

Gülseren ve Anayurt'ta bin 219 yeni konutun inşaatı için ilgili müteahhit firmalarla sözleşme imzalandığını anlatan Turan, "En kısa sürede inşaata başlanacak" dedi. Projenin sadece konut ile sınırlı olmadığını belirten Ergün Turan, çocuk oyun alanları, camiler, eğitim kurumları, ticaret merkezi, sosyal yaşam ve yeşil alanlar da yapılacağına dikkat çekti. 



MAHALLE KÜLTÜRÜ 

Turan, 3. etap 1. bölgede 889 konut, 2 ticaret merkezi ve 1 cami inşaatı yapılacağını anlatarak şu bilgileri verdi: "3. etap 2. bölgede 330 konut için hazırlıklarımız tamamlandı. Toplam bin 219 konuttan oluşacak proje mimari konsepti ile örnek olacak. Proje kapsamında yeşil alanlar, sosyal yaşam alanları, ticaret merkezi ile yeni bir yaşam alanı oluşacak. Yatay mimari ile inşa edilecek konutlar mahalle kültürünün izlerini taşıyacak. Anayurt-Gülseren kentsel dönüşüm projesi 68 bin 701 metrekare alanda yapılacak, 39 blok olacak. Bin 40 araçlık otopark yer alacak. Sosyal olanaklar dikkat çekecek." 




Yerinde kentsel dönüşüm

Amaçlarının şehirleri geleceğe taşımak, geleceğin Türkiyesi'nde modern şehirler kurmak olduğunu kaydeden Turan, "Kentsel dönüşümde her şeyden önce tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, yerinde dönüşümü amaçlıyoruz. Şehirlerde yaşam kalitesinin artırılması, kültürel ve doğal çevrenin korunması ile önümüzdeki süreçte marka şehirlerin çoğalması sağlanacaktır" dedi. 



Habertürk Ankara



Geri Dön