29 / 03 / 2024

TOKİ Mamak'taki 869 konutun yüzde 60’ı tamam!

TOKİ Mamak'taki 869 konutun yüzde 60’ı tamam!

TOKİ işbirliği ile Mamak Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Altıağaç- Karaağaç-Hüseyingazi projesinde 869 konutun yüzde 60’ı tamamlandı.



TOKİ işbirliği ile Mamak Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Altıağaç- Karaağaç-Hüseyingazi projesinde 869 konutun yüzde 60’ı tamamlandı.


Mamak Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğinde yapılan Altıağaç- Karaağaç- Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi büyük bir hızla devam ediyor. Toplam 574 bin metrekare alanı kapsayan projenin ilk etabında yapımına başlanan 869 konutun inşaatı yüzde 60 oranında tamamlandı. 3 bin konutunda ihale aşamasına geldiği proje kapsamında yaklaşık bin 300 gecekondunun yıkımı gerçekleştirildi. Mamak'ın kentsel dönüşüm projeleriyle büyük bir atılım gerçekleştirdiğini dile getiren Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Hedefimiz en kısa sürede inşaatları tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmek. Yılların getirdiği en büyük sorunlardan biri olan gecekonduya karşı son derece kapsamlı bir şekilde hazırlanan bu projelerle vatandaşlarımız daha modern bir hayata kavuşuyor. Sosyal donatı alanları, yeşil alanlar, eğitim tesisleri ve kültürel tesisleri ile bu projeler Mamak'ı başkentin yıldızı haline getiriyor" dedi.


BÜYÜK PAY YEŞİL ALANA

Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi'nde en büyük pay yeşil alana ayrıldı. Toplam 574 bin metrekare alanı kapsayan projenin yalnızca yüzde 21'i konut, yüzde 22'si yol ve sosyal donatı alanına ayrıldı. Proje içerisindeki en büyük pay yüzde 57 ile yeşil alanlara ayrıldı.



Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ankara Mamak Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapılan Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi büyük bir hızla devam ediyor. Toplam 574 bin metrekare alanı kapsayan projenin ilk etabında yapımına başlanan 869 konutun inşaatı yüzde 60 oranında tamamlandı. 

3000 konutunda ihale aşamasına geldiği proje kapsamında yaklaşık 1300 gecekondunun yıkımı gerçekleştirildi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; "Hedefimiz en kısa sürede inşaatları tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmek. Yılların getirdiği en büyük sorunlardan biri olan gecekonduya karşı son derece kapsamlı bir şekilde hazırlanan bu projelerle vatandaşlarımız daha modem bir hayata kavuşuyor. 



Anayurt 



Geri Dön