24 / 04 / 2024

TOKİ Manisa Yunuskent'in bağlantı yolları protokolü imzalandı!

TOKİ Manisa Yunuskent'in bağlantı yolları protokolü imzalandı!

Yunusemre Belediyesi ve TOKİ tarafından Akgedik’te yapımına başlanan Yunuskent toplu konutlarına ulaşımı kolaylaştıracak bağlantı yollarının protokolü imzalandı.



Yunusemre Belediyesi ve  TOKİ  tarafından Akgedik’te yapımına başlanan Yunuskent toplu konutlarına ulaşımı kolaylaştıracak bağlantı yollarının protokolü imzalandı. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek arasında ‘Gürle-MOSB-Akgedik ve İzmir-Menemen Bağlantı Yolu’ yapım projesine ilişkin protokol imzalandı.


Yaklaşık 10 milyon metrekare alanda kurulu, 45 bin 500 çalışanı ve 8 milyar Dolarlık dış ticaret hacmi olan Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin (MOSB) batısında bulunan Akgedik Mahallesinde, Yunusemre Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile 1 milyon 550 bin metrekare imar planlı alanda, toplam 5 bin 500 konutluk Yunuskent toplu konut projesinin bağlantı yolları için protokol imzalandı. Bin 100 konutluk 1. etap konut ve bağlantı yolları ihalesi yapılan ve yapımı devam eden Yunuskent’in 2. etap konut, sosyal donatı, ticaret ve altyapı proje ihalesinin ise çok yakın zamanda yapılacağı bildirildi.

Yeni bir alanda, yeni bir şehir kurma konsepti ile yapımı devam eden Yunuskent Toplu Konut Projesi için; doğalgaz, telekomünikasyon, içme suyu, kanalizasyon, elektrik ve yol gibi altyapı projeleri de eş zamanlı yürütülüyor. Bu kapsamda, toplu konut alanını şehir merkezine bağlayan ulaşımı kolaylaştıracak bağlantı yolları inşa edilecek. Toplamda yaklaşık 6 kilometrelik Gürle-MOSB-Akgedik-İzmir/Menemen bağlantı yolu yapımına devam ediliyor.


Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek arasında ‘Gürle-MOSB-Akgedik ve İzmir-Menemen Bağlantı Yolu’ yapım projesine ilişkin protokol imzalandı.


PROTOKOL

Protokol kapsamında yapılacak yol, toplam 6 kilometre olacak. Yolun Gürle-MOSB arasındaki 1,9 kilometrelik kısmı ve sanat yapıları (2 adet menfez) protokol gereği Manisa OSB tarafından yapılacak. MOSB ve TOKİ (Akgedik) arasındaki 3,5 kilometrelik yol ve sanat yapılarının yapımı Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan ihale kapsamında devam ediyor. İzmir/Menemen Yolu-Akgedik bağlantısını sağlayan 600 metrelik yol ise belediye tarafından yaptırılacak.


Protokol hakkında konuşan Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, “Belediyemiz ile Bölgemiz arasında yaptığımız bu Protokoller ile, şehrimizin sosyo-ekonomik gelişimine ivme katacak çalışmalara başlanmıştır. Bölgemiz tarafından yürütülen 2017 -2023 yılları Strateji Planında belirlenen işgücü hedefi ve istihdam politikası çerçevesinde Bölgemizin mevcuttaki 45 bin 500 çalışanı ve VI. Kısım Tevsi Alanımızda istihdam edilmesi planlanan çalışanlarımıza konut imkanının oluşturulması amacıyla, Yunusemre Belediyesi ile işbirliği yapıyoruz. Artan işgücü ihtiyacının sanayi için bir sorun haline gelmeye başladığı bu dönemde, yeni işgücü kaynakları yaratmak için yürütülen bu projeler, Bölgemiz için olduğu kadar Şehrimiz için de büyük önem arz etmektedir. Tüm Belediyelere örnek olacak bu projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Sayın Çerçi’yi tebrik ediyorum.” dedi.


Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise şunları söyledi:

“Yeni bir Belediye olmamıza rağmen, çok önemli ve çok büyük projelere imza atıyoruz. Sıklıkla dile getirilen Belediye-Sanayi İşbirliği cümlesinin bugün burada somut bir şekilde tezahürüne tanıklık ediyoruz. Toplam 6 kilometrelik yolun 1,9 kilometresi Organize Sanayi Bölgemiz tarafından yapılmaktadır. Kendilerine bu konuda teşekkür ediyorum. Bu yol haricinde, Organize Sanayi Bölgesinin konut ihtiyacı başta olmak üzere, Yunusemre ve OSB’nin her alanda tam entegrasyon ile uyumlu bir şekilde çalışması için üzerimize düşenleri yerine getireceğiz.”


Milliyet


Geri Dön