23 / 04 / 2024

TOKİ, Manisa'da yapacağı konutlar için anket yapıyor!

TOKİ, Manisa'da yapacağı konutlar için anket yapıyor!

Manisa’da Yunusemre Belediyesi’nin TOKİ ile birlikte hayata geçirmeye hazırladığı toplu konut projesi için ilk resmi adım atıldı.Tahmini satış bedeli 80-85 metrekare konutlar için 85.000 -110.000 TL olarak belirlendi.



Yunusemre Belediyesi ve TOKİ, orta ve dar gelirli vatandaşlar için ilçede 3 bin 450 konut inşa edecek. Projenin toplam maliyetinin 400 milyon TL’yi aşması bekleniyor. Belediye, anket çalışmasıyla başvuruların ilk ayağını başlattı. Manolya meydanında stantlar kuruldu, anket için formlar dağıtıldı. Ankette vatandaşa konutların oda sayıları ve fiyatlarla ilgili sorular yöneltiliyor. Aynı zamanda vatandaşların bilgilendirildiği ankette başvuru şartlarıyla ilgili de önemli bilgiler yer alıyor. Ortaya çıkacak olan istatistikler ışığında Yunusemre ilçesinde inşa edilecek olan konutların model ve sayısı netlik kazanmış olacak. Stantlar her gün farklı noktalarda kurulacak.


Tahmini satış bedeli 80-85 metrekare konutlar için 85.000 -110.000 TL olarak belirlendi. Ankete katılan vatandaşlar daha sonra belediye bünyesinde başlatılacak olan ön kabul için tekrar başvuru yapacaklar. Konut bedelinin yüzde 12’si peşinat olarak başvuru sırasında TOKİ’nin hesabına yatırılacak. Yapılacak olan toplam konut adedi başvuru sayısının altında kalırsa konutlar kurayla hak sahiplerine verilecek.


Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi, konut probleminin Manisa’nın kanayan yarası haline geldiğine dikkat çekti. Çerçi, “Bu sorunu çözmek için çok önemli adım attık. Anketler başladı. Yakında kesin başvurular da başlayacak. TOKİ’yle birlikte Yunusemre ilçemize modern yerleşim alanları oluşturacağız” diye konuştu.


TOKİ Haber


Geri Dön