25 / 04 / 2024

TOKİ Mardin Evleri inşa edecek!

TOKİ Mardin Evleri inşa edecek!

Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ) strateji değiştiriyor. Lüks konutlardan elde ettiği gelirlerle fakirlere ev yapan TOKİ. lüks konut yerine ofis ve otelden para kazanacak




Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ) strateji değiştiriyor. Lüks konutlardan elde ettiği gelirlerle fakirlere ev yapan TOKİ. lüks konut yerine ofis ve otelden para kazanacak.  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergun Turan. TOKİ'nin lüks konut üretiminden çekilerek tamamen orta ve düşük gelir grubuna odaklanacaklarını söyledi.Turan, oluşacak gelir kaybını da iş merkezi ve otel yaparak telafi edeceklerini söyledi. TOKİ'nin yeni başkanı Turan, kurumun bundan sonra izleyeceği yeni stratejileri bir grup gazeteciye anlattı Turan"Yüksek gelir grubundakıkonutlarla ilgilenmiyoruz. Lüks konut segmenti en fazla yüzde 5 olur.Finansmanı da başka yerden sağlarız. Konut yapılacak bir yere ış merkezi.ofis ve otel yaparsan, daha azla kazanırsın. Merkezdeki arazilerde artık daha çok nitelikli binalar ile iş merkezleri olacak.Konut yapsam 3 bin dolar elde edeceksem, iş merkezi ile 12 bin dolar getirişi olur'dedı. 


Turan, TOKİ konutlarının daha kaliteli malzemeden yapılacağını belirterek "TOKİkonutlarının kalitesi artacak. Artık evlerimiz kalitesiyle anılsın'dedı. Turan maliyetin yüzde 7-8 artacağını ancak konut fiyatlarına yüzde 3 yansıyacağını kaydetti. 



TOKİ konutlarının kalitesinin artacağını belirten Turan,şu uyarıyı yaptı: "Taşeron ve müteahhidimiz bu yeni anlayışa adapte olsun. Artık TOKİ'ye sadece yüksek kalite üreten mal satacak." 


YAPACAĞIMIZ BİNALAR 5 KATI GEÇMEYECEK' 


Yöresel mimariyi baz alacaklarını vurgulayan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan. "Asla yüksek katlı bina yapmayacağız. Mardin'e Mardin taşından konut yapacağız. Genel şehir imar planı 4 ya da 5 katsa onu geçmeyeceğiz. TOKİ geçmişte hep yüksek yapmış. Kentin en yüksek binaları TOKİ'ye ait. Ancak şimdi maksimum 5 katıgeçmeyecek. Blok sayısı ve bir binadaki daire sayısı artacak" dedi. 




Mardin Arena


Geri Dön