27 / 04 / 2024

Toki Maşuk başvuruları 17 Kasım'da başlıyor!

Toki Maşuk başvuruları 17 Kasım'da başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Maşuk'ta yapımı tamamlanma aşamasına gelen 450 konutluk projede engelliler için ayrılan konutların 8'ini satışa çıkardı. Başvurular 17 Kasım'da başlıyor. Kura 25 Kasım'da çekilecek.




Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Karaköprü ilçenin Maşuk mahallesinde hayata geçirdiği 450 konutluk projeyi tamamlanma aşamasına getirdi... İlk etapta engelliler için ayrılan 8 konut satışa çıkarılacak. 


TOKİ tarafından yapılan duyuruya göre, Maşuk'ta konut sahibi olmak isteyen engelliler başvurularını 17-21 Kasım tarihleri arasında yapılacak. 


Konut satışı işlemlerine Ziraat Bankası şubesi aracılık edecek. Hak sahipleri için konut kurası 10-12 aralık 2014 tarihleri arasında yapılacak. 


TOKİ projelerinde şehit ailelerine, maluller ile dul ve yetimlere, istiklal savaşı gazilerine, Kore gazilerine, Kıbrıs ve vatani hizmet gazilerine ve en az yüzde 40 özürlü vatandaşlara projelerde ayrıcalık sunuyor.  TOKİ  projelerin toplam daire sayısından yüzde 5'ini engelli vatandaşlara ayırıyor. 


BAŞVURU ŞARTLARI 

TOKİ engelli kontenjanına başvurmak için yapılacaklar; 

-Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğütarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) 


-Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 2.600 TL olması, 



-Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti alandaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek. 


-Meslek sahibi biri veya emekli olan biri TOKİ ucuz konutlarından yararlanamayacak. 


-Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacak. 



-65 metrekare olarak 2+1 şeklindeki konutların parası aylık 150-200 lira arasında 15-20 yıla yayılan taksitlerle ödenecek. 


-Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edilecek. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları irat kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecek. 


Hizmet(Şanlıurfa)


Geri Dön