24 / 04 / 2024

TOKİ Maşuk Konutları için başvurular başladı!

TOKİ Maşuk Konutları için başvurular başladı!

TOKİ'nin 1.364 konutluk Seyrantepe (Maşuk) projesindeki daireler için başvuru dönemi bugün başladı.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa çıkarılan 1364 Seyrantepe (Maşuk) konutu için

başvurular bugün başlıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)tarafından satışa çıkarılan 1364 Seyrantepe (Maşuk) konutu için başvurular bugün başlıyor. Vatandaşlar, başvuru işlemlerini 14 Nisan‘a

kadar Ziraat Bankası‘nın tüm şubelerine yapabilecek. 700 adet 3+1 ve 664 adet 4+1 konut için 1364'ten fazla başvuru olması halinde kuraya gidilecek. TOKİ‘nin belirlediği satış şartlarına göre, “Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri‘‘nin” (Emekli Sandığından Hak Sahibi Belgesi olan ve daha önce Şehit Ailelerine, Maluller ile Dul ve Yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar) başvuruları, 2) En az %40 Engelli Vatandaşların başvuruları, Diğer Konut Alıcı Adayları başvuruları olmak üzere 3 ayrı kategoride kabul edilecek. Yüzde 40 Engelli Vatandaşlara” her bir kategoride belirtilen konut sayısının %5’i kadar, 3+1 konutlar için 35 konut, 4+1 konutlar için 33 konut kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak.


Diğer Konut Alıcı Adayları  TOKİ  genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecek. TOKİ‘nin konutlar için belirlediği fiyatlar 169 bin lira ile 235 bin lira arasında, aylık taksitle ise bin 62 lira ile 2 bin 210 lira arasında değişiyor.


Şanlıurfa Olay 



Geri Dön