29 / 03 / 2024

TOKİ Mersin'de 5 bin konut yapacak!

TOKİ Mersin'de 5 bin konut yapacak!

Mersinli emekli Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi, kentte TOKİ kanalıyla 5 bin konut yapılarak, uygun fiyatla satışı için resmi başvuru yaptı. Projeden sadece evi olmayan emeklilerin yararlanabileceği bildirildi.



Mersinli emekli Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi, kentte  TOKİ  kanalıyla 5 bin konut yapılarak, uygun fiyatla satışı için resmi başvuru yaptı. Başvuru ile derneğe üyelikler artarken, projeden sadece evi olmayan emeklilerin yararlanabileceği bildirildi. 


İktidarın; evi olmayan emekliye TOKİ kanalıyla ucuz konut vaadi umutları arttırdı! Türkiye Emekliler Derneği'nin ülke genelindeki şubeleri TOKİ işbirliği ile üyelerini ev sahibi yapmak için harekete geçerken, Mersin'de de bir proje hazırlanması için geçildi. Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi, kentte TOKİ kanalıyla 5 bin konut yapılarak, uygun fiyatla satışı için resmi başvuru yaptı. Başvuru ile derneğe üyelikler artarken, projeden sadece evi olmayan emeklilerin yararlanabileceği bildirildi. 


"ARAZİ ARIYORUZ" 

Dernek Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, geçim derdinde ki emeklinin ev hayali ile yanıp tutuştuğunu ve kendilerinin de bu ihtiyacın giderilmesi için çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda iktidarın TOKİ kanalıyla emekliye 'ucuz ev' vaadinin takipçisi olduklarını belirten Akbudak, kentte 18 bin 500 üyeleri olduğunu ve bunun yarısının kiracı konumunda bulunduğunu kaydetti. Bu üyelerinin düşük taksitlerle ev sahibi olması için 5 bin kişilik bir konut projesi için resmi başvuru yaptıklarını açıklayan Cemal Akbudak, işlemlerin devam ettiğini söyledi. "Başvurumuz sonucunda Milli Emlak'a yönlendirildik. Şuanda kentimizde bu proje için uygun arazı arayışı sürüyor" diyen Akbudak, arazi bulunması halinde TOKİ ile irtibata geçileceğini ve üyeleri olan, kiracı konumundaki emeklilerin sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti. 


"BATMAN DA YAPILDI" 

Benzer bir projenin derneğin Batman Şubesi tarafından hayata geçirildiğini ve tamamlandığını ayrıca Şanlıurfa'da da start verildiğini dile getiren Başkan Cemal Akbudak, "Bu projeler genel merkezimizin TOKİ ile yaptığı görüşmeler neticesinde gerçekleştirildi. Bizde Mersin'de üyelerimize böyle bir fırsat sunmak için harekete geçtik. Ancak şuanda derneğimize yoğun bir başvuru var. Öncelikle şunun altını çizmekte yarar var; bu projeden sadece ev sahibi olmayan, derneğimiz üyesi emekliler yararlanacaktır. Kendinin veya eşinin adına evi olan emekliler projeden yararlanamayacaktır. Aynca emeklilerin de; emekli, dul ve yetim maaşı alıyor olması gerekmektedir. 65 yaş üstü ve engelli maaşı alanlar projeye dahil edilememektedir" dedi. 


"BİLGİ KİRLİLİĞİ YAŞANIYOR" 

Geçim derdi yaşayan toplumun farklı kesimlerindeki insanların da yararlanmak istediği projenin belirlenen kriterler dışında kimseye açık olmadığının altını çizen Cemal Akbudak, buna rağmen yaşanan bilgi kirliliğinden şikayet etti. "TOKİ, Mersin'de emekliler için ucuz ev yapıyormuş" söylentisinin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Akbudak, "Bu proje derneğimizin üyelerine yönelik bir çalışma olup, ev sahibi olmayanları kapsamaktadır" dedi. Öte yandan bu projeyi kullanarak derneğe üye kazandırmak gibi söylentilerin de gerçeği yansıtmadığını dile getiren Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi Başkanı Cemal Akbudak, "Ev sahibi olma hayali ile derneğimize gelip üye olmak istediğini söyleyen kişilere projenin durumunu ve kriterlerini anlatıyoruz. Söz konusu kriterlere sahip olmayanları konut projesine dahil etmiyoruz. Ancak yine de üye olup, derneğimizin sağladığı diğer imkanlardan yararlanmak istiyorsa üyelik başvurusun kabul ediyoruz. Bizim bugün 70 farklı işletme ile indirim anlaşmalarımız bulunmakta. Ve bunlar emekliler için önemli avantajlar sunmaktadır. Üyeler bu imkanlardan yaralanarak önemli kazançlar elde ediyorlar" diye konuştu. 


Hediye EROGLU/Haberci



Geri Dön