23 / 04 / 2024

TOKİ, Mersin'e 25 bin kişilik stadyum inşa edecek!

TOKİ, Mersin'e 25 bin kişilik stadyum inşa edecek!

 Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2013 yılında Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapacak olan Mersine 25 bin kişilik stadyum inşaa edecek...



Türkiye 42 yıl aradan sonra 20-30 Haziran 2013 tarihlerinde Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Akdeniz ülkesinden 4 bin sporcunun katılacağı 17. Akdeniz Oyunları dev bir buluşmaya sahne olacak. Akdeniz Oyunlarının açılış ve kapanış törenleri için  TOKİ  tarafından Mersine inşa edilecek stadyum, dev buluşmaya ev sahipliği yaparken, Türk sporuna dönük de önemli bir yatırım olacak. TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında protokolü imzalanan Mersin Stadının ihalesine firmalar büyük ilgi gösterdi. 20 firmanın katıldığı ihalede tekliflerin değerlendirilmesinin ardından sonuç açıklanacak. İhale süreci tamamlanır tamamlanmaz stat inşaatına başlanılacak. Stadyumun bulunduğu alandaki alt yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Enerji nakil hatları ve benzeri alt yapıların transferlerine dönük çalışmaların tamamlandığı belirtiliyor.

Olimpiyat köyü kurulması planlanıyor

15 bin metrekare seyirci tribün alanı, 8 bin metrekare çim alanı bulunacak statta ulaşım sorunu yaşanmaması amacıyla her türlü detay da düşünüldü. Stadın 223 araçlık 45 bin 943 metrekarelik otopark alanı bulunacak. Stad, Akdeniz Oyunları için Mersine yapılacak en büyük yatırım olmasıyla da dikkatleri çekiyor. Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin Üniversitesi içinde 6 bin kişilik Olimpiyat Köyü kurulması da planlanıyor.
Star


Geri Dön