29 / 03 / 2024

TOKİ Mimar Sinan Öğrenci Yurdu açıldı!

TOKİ Mimar Sinan Öğrenci Yurdu açıldı!

TOKİ, FETÖ’nün el koyulan merkezini öğrenci yurduna dönüştürdü. Örgütün İstanbul Anadolu Yakası’ndaki karargâhı, 4 bin 100 öğrenciye hizmet verecek. Toplam 1.800 kişi yurda yerleşti.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) merkez olarak inşa ettiği binayı Türkiye'nin en büyük yurtlarından birine dönüştürdü. İstanbul Maltepe'deki FETÖ karargâhı 4 bin 100 öğrenci kapasiteli Mimar Sinan Öğrenci Yurdu olarak hizmet vermeye başladı. Örgüt tarafından temeli atılan ve yapımına başlanan bina daha sonra el konularak TOKİ'ye devredilmişti. İdare de da binayı öğrenci yurdu olacak şekilde yeniden dizayn edip inşa ederek Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) devretti.


1.800 ÖĞRENCİ YERLEŞTİ

Mimar Sinan Öğrenci Yurdu toplam 135 bin metrekarede A, B, C, D, E ve F bloklarından oluşuyor. Devasa büyüklükteki binada 14 adedi engelli oda olmak üzere toplam bin 43 oda ve KYK kullanımı için 59 adet depo alanı bulunuyor. Bütün bloklar, bin 300 öğrenci kapasiteli yemekhane ile 884 kişilik oturma kapasiteli kantin bölümüne bağlanıyor. Ayrıca bütün bloklarda toplam 3 adet eğitim salonu ve her katta çalışma salonları bulunuyor. KYK tarafından geçici kabulü yapılan yurda 2016-17 eğitim öğretim sezonunda bin 800 öğrenci yerleştirildi. Otel konforunda olan Mimar Sinan Öğrenci Yurdu banyo, giysi dolabı, kitaplık ve her öğrenciye ait çalışma masası ile mini buzdolabının bulunduğu 4 kişilik odalarla hizmet veriyor.


700 KİŞİLİK KONFERANS SALONU

Fitness salonu, mescit, otopark gibi pek çok gereksinimin ayrıntılı olarak tasarlandığı yurt, yaklaşık 700 kişilik konferans salonu, seminer ve sanatçı odaları ile de kültür sanat faaliyeti açısından aktif olabilecek bir platform sunuyor. Mimar Sinan Öğrenci Yurdu, parsel genelindeki toplam 9 bin 300 metrekare peyzaj alanıyla da dikkat çekiyor.


BİZİM İÇİN MEMLEKET MESELESİ

Öğrencilerin beklentilerine yanıt veren modern yurt ve pansiyonlar için yüksek kalitede binalar ürettiklerini belirten  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Ülkemizin dört bir yanında öğrencilerimizin modern ve güvenli yapılarda ikâmet edebilmeleri ve öğrenimlerini başarıyla sürdürmeleri amacıyla yurtlar ve pansiyonlar inşa ediyoruz" dedi. TOKİ'nin eğitim ve öğretime yaptığı katkının aynı zamanda sosyal sorumluluğun bir gereği olduğuna değinen Turan, Bu alanda elimizi taşın altına koyduk; yurt üretimlerine, geleceğin müreffeh Türkiye'sinin şekillenmesinde bir "memleket meselesi" olduğu bilinciyle yaklaştık. Geleceğin Türkiye'sinde söz sahibi olacak, her birimizin yerini alacak ve ülkemizi daha ileriye taşıyacak olan gençlerimiz için yaptığımız üretimleri, bu bakış açısıyla planlıyoruz ve özel önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.


Sabah / Seda Tabak 



Geri Dön