19 / 04 / 2024

TOKİ Mobilyakent Projesi'nin inşatı devam ediyor!

TOKİ Mobilyakent Projesi'nin inşatı devam ediyor!

Mobilyakent Projesi'nin inşatı devam ediyor. Mobilyakent Projesi ile mobilyacılar modern şartlarda üretim imkanına kavuşurken, Türk Mobilya Merkezi ile de üretilen mobilyaların pazarlanacağı mağazalar inşa edilecek...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye'nin mobilya merkezi olarak bilinen Kayseri'de üretim ve satışının modern tesislerde gerçekleştirilerek, rekabet gücünün arttırılması amacıyla iki ayrı projeyi uygulamaya geçiriyor. 


TOKİ, Kayseri'de mobilyacıların daha modern şartlarda üretim yapabilecekleri tesislere kavuşması için Mobilyakent Projesi'nin inşaat çalışmalarını sürdürüyor. İdare, Kayseri'de, üretilen mobilyaların satışının gerçekleştirileceği "Türk Mobilya Merkezi Projesi"ni de hayata geçirecek.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli geçen yıl atılan Mobilyakent, Kayseri Şeker Fabrikası ve Kuzey Çevre Yolu arasındaki arsada inşa ediliyor. Üretimlerin, yaklaşık 425 bin metrekarelik kapalı alanlarda yapılması planlanıyor. Kayserili mobilyacılara modern şartlarda üretim imkanı sunacak proje kapsamında farklı tiplerde 688 iş yeriyle 2 cami inşa edilecek. Muhtelif büyüklükteki bu iş yerlerinin en küçüğü 92, en büyüğü ise bin 847 metrekare genişliğinde olacak. İş yerleri "zemin artı asma tavan" olarak tasarlandı. Prefabrik nitelikteki iş yerlerinden 16'sı betonarme inşa edilecek.


-Mobilya Merkezi 300 bin metrekare


Yaklaşık 300 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan Türk Mobilya Merkezi ise 458 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. 227 mobilya satış mağazasından oluşacak merkezde, yılın 365 günü fuar mantığıyla ev ve ofis mobilyasını tamamlayacak tekstil ürünleri, halı, perde, aydınlatma, beyaz eşya gibi sektörlerde çeşitli büyüklüklerde stant şeklinde 200 mağaza yer alacak.


-Yüzme havuzu da bulunuyor


 Merkezde, mağazalarının yanı sıra fuar alanı, banka şubeleri, market, sosyal alan, kafeler, yüzme havuzu, spor salonları ve mobilya sektörüyle ilişki içerisinde olabilecek sektörlere kiralanabilecek alanlar bulunacak. Projede, ziyaretçiler için 12 panoramik ve 24 yük asansörünün yanı sıra 4 ayrı noktada yürüyen merpen ve rampa sistemiyle 48 merpen planlandı.


-Merkezin ihalesi 16 Eylül'de 


Mobilya merkezi trijenerasyon sistemiyle donatılacak. Trijenerasyon sistemi sayesinde doğalgazdan elektrik üretimi sağlanacak, açığa çıkan ısıdan iklimlendirme için enerji geri dönüşümü elde edilecek. Mobilya merkezi, yenilenebilir enerji sistemleriyle yapı enerji verimliliği konusunda A sınıfı sertifika almaya aday olacak. Ayrıca atık kullanım suyu filtre istasyonu sistemi kurularak, suyun geri dönüşümlü kullanılması da amaçlanıyor.


Mobilya Merkezi Projesi'nin ihalesi, 16 Eylül'de İdarenin Bilkent'teki merkezinde gerçekleştirecek.


AA


Geri Dön