26 / 04 / 2024

TOKİ Muğla Milas Konutları için yer aranıyor!

TOKİ Muğla Milas Konutları için yer aranıyor!

Muğla Milas'ta yapılması planlanan TOKİ konutları ile ilgili AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'ten açıklama geldi. Öztürk, toplu konutlar için yer arandığını söyledi.



Muğla Milas'ta yaklaşık 3 yıldır gündemde olan toplu konutlarla ilgili AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'ten yeni açıklama geldi. İlçede konut satış fiyatlarının kalitelerine göre çok yüksek aralıklarda bulunması ve geçtiğimiz günlerde Milas Ticaret ve Sanayi Odası'ndan tecilerin bir süredir gündemde olan toplu konutların durumuna ilişkin sorusuna Öztürk, bu alanda yer arayışlarının sürdüğünü bildirdi. 


Öztürk, "Projemiz var şu an çalışıyoruz. Toplu Konut İdaresiyle yer konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda orta ölçekli TOKİ'yi, dar gelirli kardeşlerimizin alabileceği, 350-400 lira taksitli toplu konutu Milas'a kazandırmak arzusundayız." ifadelerini kullanMilas  TOKİ  konutlarının ilk etabı 300 daireli olarak Milas - Söke karayolu kenarında 2014 yılında faaliyete alınmıştı. Ancak bu konutlara, 2+1 olmasma karşın balkonsuz ve tip projeyle yapılması nedeniyle yerel eleştiriler yöneltilmişti. 


YÖRESEL MİMARİYE UYGUN YAPILACAK 

Benzer eleştirilerin diğer yörelerde de görülmesi üzerine karar alan TOKİ, "yöresel mimari" imajım ön planda tutacağım belirlemişti ve Karabük-Safranbolu, Erzincan, Nevşehir, Gaziantep-Islahiye, Malatya, Niğde, Düzce, Amasya-Merzifon'da yöresel mimarideki konut projeleri uygulama aşamasına geçmiş, Gaziantep-Nizip ve Bolu-Mengen'de uygulanacak yöresel mimaride konut projeleri de ihale tarihi alınmıştı. Aynca Mardin, Kocaeli-Çayırova ve Çanakkale'deki konutlar için de ihale aşamasına gelindi.




Muğla Gazete Milas


Geri Dön