19 / 04 / 2024

TOKİ mülteci kampı yapacak!

TOKİ mülteci kampı yapacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, Göç İdaresi Başkanlığı ile işbirliği yaparak, mülteci kampları inşa edeceklerini açıkladı. Turan, Türkiye'nin gelecek 50 yılını planladıklarını söyledi.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Göç İdaresi Başkanlığı ile işbirliği yaparak, mülteci kampları inşa edeceklerini açıkladı. İdarenin Ege Bölgesi'ndeki çalışmalarını incelemek üzere Çanakkale'ye gelen Turan, 500 yataklı devlet hastanesi inşaatını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Sadece sağlık yatırımları yapmadıklarını belirten Turan, "Mülteci kampları ile ilgili Göç İdaresi Başkanlığımız ve  TOKİ  olarak ortak bir çalışmamız var. Bundan sonra Göç İdaresi'nin mülteci kamplarıyla ilgili çalışmalarında ikili protokollerimiz olacak" dedi. 


Türkiye'nin gelecek 50 yılını planlayıp inşa ettiklerini ve bundan sonraki nesillerin bu süreçte sağlık kuruluşu yapma konusunda işlerini kolaylaştırdıklarını anlatan Turan, Anadolu'da 10 ilde 800 yatak kapasiteli tesislerin yapımının sürdüğünü sözlerine ekledi. 


Sabah




Geri Dön