24 / 04 / 2024

TOKİ Muş'ta tarihi koruyarak dönüşüm yapacak!

TOKİ Muş'ta tarihi koruyarak dönüşüm yapacak!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), uyguladığı 'yerinde kentsel dönüşüm projeleriyle' afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan projeleri uygulamaya koyuyor.




Kentsel dönüşüm projelerinde şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan projeleri uygulayan TOKİ, Muş'ta da proje alanındaki camilerin siluetini koruyacak. BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), uyguladığı 'yerinde kentsel dönüşüm projeleriyle' afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan projeleri uygulamaya koyuyor. İdarenin Muş'ta uygulayacağı proje ile 715 konut, bir cami ve 115 işyeri inşa edilirken, proje alanındaki tarihi camilerin silueti de korunacak. Kira yardımı devam edecek  TOKİ  Başkam Mehmet Ergün Turan "Kentsel dönüşümde her şeyden önce, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı ve yerinde dönüşümü amaçlıyoruz." diye konuştu. Sağlıksız, afetlere karşı riskli, köhnemiş ve yapı ömrünü tamamlamış konut stokunun, Türkiye'nin en önemli problemleri arasında bulunduğuna dikkat çeken TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, bu konutların hem içinde yaşayanların mal ve can güvenliğini tehdit ettiğini, hem de kentlerin sağlıklı gelişimlerine engel olduğunu bildirdi. Kentsel dönüşümde önceliğin yerinde dönüşüm olduğunun altını çizen TOKİ Başkanı Turan "Proje alanında konut karşılığı anlaşma sağlanıp, taşınmazlarının yıkımı gerçekleştirilen hak sahiplerine kira yardımı yapılmaktadır. Kira yardımları vatandaşlara yeni konutları teslim edilinceye kadar sürdürülmektedir" dedi. 


TARİHİ YAPILAR KORUNUYOR KENTSEL

dönüşümün profesyonellik gerektirdiğini anlatan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Şehirlerde yasam kalitesinin artırılması, kültürel ve doğal çevrenin korunması ile önümüzdeki süreçte marka şehirlerin çoğalması sağlanacaktır" dedi. Muş'ta uygulanacak kentsel dönüşüm alanında Hacı Şerif Cami, Ulu Cami ve bir de kilise bulunduğuna dikkat çeken Turan, tarihi yapıların siluetlerinin bozulmaması amacıyla camilerin etraflarına yüksek katlı konutların yerleştirilmediğini ve kilisenin de çevresinde yapılaşmaya izin verilmediğini açıkladı. 



Star 


Geri Dön