19 / 04 / 2024

TOKİ müteahhidi: "Asıl mağdur biziz"

TOKİ müteahhidi:

Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi'nde 116 konutluk TOKİ inşaatlarını yaparken 100'e yakın esnafa borç bırakıp kaçtığı öne sürülen Gezer, kendilerinin de TOKİ mağduru olduğunu söyledi



Kavaklıdere'de 2007 yılının haziran ayında yapımına başlanan 116 konutlu  TOKİ  inşaatlarının müteahhitliğini yapan Şark İnşaat Turizm Madencilik İşletmeleri Taahhüt Sanayi Limited Şirketi'nin sahibi Ömer Gezer ile ortağı olduğu iddia edilen Sami Fitos'un, aralarında mermerci, marangoz, keresteci, inşaat malzemeleri satan işyeri, manav, fırın, marketçi, lokanta, kasap ve beyaz eşya işyerlerinin bulunduğu 100'e yakın esnafa 2 milyon TL'nin üzerinde borç takıp ortadan kaybolduğu öne sürüldü.



Olayın basında yer almasının ardından kayıp müteahhit Ömer Gezer ortaya çıktı. Hakkari'de olduğunu anlatan Gezer, DHA muhabirine telefonda açıklamalarda bulundu, kendilerinin de TOKİ mağduru olduğunu iddia etti. Gezer, inşaatın başlamasının ardından Aralık 2007 tarihine kadar TOKİ'nin yaptığı ödemelerin düzenli olduğunu, daha sonra ödemelerin zamanında yapılamaması nedeniye güç duruma düştüklerini anlattı, "Buna rağmen inşaatı bir an önce bitirmeye, esnafın parasını zamanında ödemeye devam ediyorduk. Ancak TOKİ 18 ek daire yapın deyince inşaatın tamamını teslim etmemiz gereken 9 Ekim 2008 tarihinde bitiremedik. TOKİ ek süre tanıyacağını ve 1 milyon TL'ye yakın hakedişimizi vereceğini söyledi. Ancak bunu yerine getirmedi. Biz de esnafa parasını ödeyemedik. Bir de üzerine TOKİ gecikme nedeniyle günlük 3 bin TL ceza kesip bizi 400 bin TL borçlu çıkarınca iyice mağdur olduk. TOKİ ile şu anda anlaşmaya çalışıyoruz. Ortağım Sami Fitos ile birlikte esnafa olan borcumuz benim bildiğime göre 900 bin TL civarında. TOKİ'den parayı alır almaz gereli ödemeyi yapacağız. Borçlarımızı ödeyememekten biz de büyük üzüntü duyuyoruz. Bu nedenle bir esnafı yediemmin tayin ettik. Para gelir gelmez ödemeler yapılacak. Biz de TOKİ mağduruyuz" diye konuştu.



ORTAK DEĞİL ŞANTİYE ŞEFİYİM



Şirketin ortağı olduğu iddia edilen Sami Fitos ise basında yer alan haberlere tepki gösterdi. Fitos, şirketin ortağı değil, şantiye şefi olduğunu savundu, "Ben şirketin şantiye şefiyim. Kesinlikle bir ortaklığım yok. Şirketin sahibi beni de dolandırdı. Kavaklıdere'deki inşaatın en büyük mağduru benim. Bir de üzerine, kamuoyunda dolandırıcı ve sahtekar gibi gösterilmeyi içime sindiremiyorum. Bu konuda yasal haklarımı kullanıp dava açacağım" dedi.

İlgili haber



TOKİ'nin müteahhidi kaçtı, esnaf battı


Geri Dön