29 / 03 / 2024

TOKİ Nevşehir 4.etap inşaatı devam ediyor!

TOKİ Nevşehir 4.etap inşaatı devam ediyor!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 4. Etap olarak yaptırılması kararlaştırılan 754 konutun inşaatı aralıksız devam ediyor...



Nevşehir Belediyesi ile Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği halinde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 4. Etap olarak yaptırılması kararlaştırılan 754 konutun inşaatı aralıksız devam ediyor.


Nevşehir’de modern şehir kimliğinin etkin şekilde ortaya konulması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi gereğince  TOKİ  ile işbirliği içinde, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde oluşturulan yeni sosyal yaşam alanları 2011 yılında tüm sosyal donatıları ile tamamlanarak 3 etap halinde 2600 hak sahibine dağıtılmıştı.

Projenin devamı niteliğinde 3. Etap bloklarının bitiminde yapımı planlanan ve 754 konuttan oluşan 4.Etap yeni TOKİ konutlarının yapımı, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Bektik 3. Mıntıka mevkiinde toplam 49 bin 464 metrekarelik bir alan içerisinde devam ediyor.

İnşaat çalışmalarının aralıksız devam eden 4. Etap konutların hak sahiplerine 2016 yılında dağıtımı planlanıyor.


Milliyet


Geri Dön