23 / 04 / 2024

TOKİ Niğde Çiftlik’te 157 konutun ihalesi yapıldı!

TOKİ Niğde Çiftlik’te 157 konutun ihalesi yapıldı!

TOKİ Niğde’nin Çiftlik ilçesinde inşa edilecek 157 konutun ihalesi yapıldı. İhale kapsamında; 157 konut, bir ticaret merkezi, bir cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi bulunuyor.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) Niğde’nin Çiftlik ilçesinde inşa edilecek 157 konutun ihalesi yapıldı. İhale kapsamında; 157 konut, bir ticaret merkezi, bir cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi bulunuyor.


TOKİ tarafından 15 Aralık 2015 tarihinde yapılan ihale ile “zemin + 3” kat yüksekliğinde 2+1 planında 61 konut ve yine “zemin + 3” kat yüksekliğinde 3+1 planında 96 konut inşa edilecek.


Mahalle oluşturuldu


Çiftlik ilçesinde inşa edilecek 157 konut projesi, şehrin iç dinamikleri dikkate alınarak planlandı. Farklı dönemlerin sosyokültürel niteliklerini, yöreye özgü doğal yapı malzemeleri ile harmanlayarak bir kimlik oluşturup; konut mimarisine yansıtmaya çalışan projede, küçük bir mahallenin meydana getirilmesi hedeflendi.  


Yöresel taş kaplama uygulandı


Yöresel taş kaplama uygulanan proje ile Çiftlik ilçesinde; ticaret merkezi, cami ve peyzaj alanlarıyla sosyal hayatın gerektirdiği fonksiyonları içeren yeni bir yerleşim alanı oluşturulacak.


TOKİ 




Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Niğde'nin Çiftlik ilçesinde inşa edilecek konutların ihalesi yapıldı. 


İhale kapsamında, 157 konut, bir ticaret merkezi, bir cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi bulunuyor. 


DEĞER KATACAK

Çiftlik ilçesinde inşa edilecek konut projesi, şehrin iç dinamikleri dikkate alınarak planlandı. Farklı dönemlerin sosyokültürel niteliklerini, yöreye özgü doğal yapı malzemeleri ile harmanlayarak bir kimlik oluşturup, konut mimarisine yansıtmaya çalışan projede, 1 küçük bir mahallenin meydana getirilmesi hedefleniyor. 


Güneş


Geri Dön