19 / 04 / 2024

TOKİ Niğde projesinde 1.357 konutun sahipleri belirlendi!

TOKİ Niğde projesinde 1.357 konutun sahipleri belirlendi!

TOKİ tarafından ''Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında , Niğde Merkez, Efendibey Mahallesi’nde inşa edilen 1.357 konutun sahipleri belirlendi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında, Niğde Merkez, Efendibey Mahallesi’nde inşa edilen 1.357 konutun hak sahipleri kura ile açıklandı. Kuraya zemin kat ve son kat konutlar dâhil edilmedi. Kura töreni 2 Mayıs, Salı günü 5 Şubat Kapalı Spor Salonu’nda noter huzurunda yapıldı. 


TOKİ ile Niğde Belediyesi arasında yapılan protokolle, Niğde Merkez Efendibey Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Dönüşüm Projesi başladı. Köhnemiş çarpık yapılar bulunan bölgede 4.883 (hissedarlar dâhil) hak sahibinden 4.296’sı (%88) ile uzlaşıldı. Uzlaşma sağlanamayan hak sahiplerine kamulaştırma bedeli ödenerek yapılar tasfiye edildi.


Niğde’ye yeni bir değer katacak kentsel dönüşüm projesi alanında, 3.848 konutun yanı sıra 3 ilköğretim okulu, 1 lise, 1 pansiyon(200 kişilik), 2 anaokulu, 2 cami ile ticari birimler tasarlandı.  Şu ana kadar 2.341 konut, 1 lise, 1 pansiyon, 1 cami ile 48 dükkân uygulaması gerçekleştirildi. Kalan konut ve diğer tesislerin ihale süreçleri devam edecek.


Hak sahipleri ve Niğde için okulları, dükkânları, camisi, parkı, peyzajı ve diğer sosyal donatıları ile çağdaş bir yaşam alanı oluşturulması hedeflendi. Cephe tasarımlarında modern mimari anlayış hâkim kılındı.


TOKİ Haber 


Geri Dön