23 / 04 / 2024

TOKİ okullarının sayısı bini aştı!

TOKİ okullarının sayısı bini aştı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) eğitim ve öğretini altyapısını güçlendirmek için projelendirdiği okulların sayısı bini aştı. 77 okul, ihale, proje ve planlama aşamasında bulunuyor...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) eğitim ve öğretini altyapısını güçlendirmek için projelendirdiği okulların sayısı bini aştı. TOKİ, inşa ettiği 21 bin 24 derslikli 935 okulu Milli Eğitim Bakanlığının hizmetine sunarken, Batman, Ordu, Konya, Bingöl, Artvin, Hakkari, Adana, Ediıme ve İğdır'da inşa edilecek okullar da ihale aşamasma getirildi. 77 okul, ihale, proje ve planlama aşamasında bulunuyor.
TOKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, İdare, ülke genelinde nitelikli konut ihtiyacına yönelik çalışmalara paralel olarak kamu hizmetlerinin altyapısının geliştirilmesi yönünde uygulamalarını da sürdürüyor.
İdare, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokoller ya da inşa ettiği konut uygulamaları kapsammda okul ihalelerini gerçekleştirerek, eğitimin altyapısını güçlendiriyor.
Ayrıca üniversitelerle imzalanan protokoller çerçevesinde modern kampüsler yapan TOKİ, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu işbirliğiyle beş yıldızlı yurtlar inşa ediyor. TOKİ'nin 2002 yılının sonunda göreve gelen 58. Hükümet ile 59, 60 ve 61.
hükümetler döneminde inşa ettiği okul sayısı 935'i buldu. Okullardan 417'si Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirilen protokol kapsamında, 518'i de İdare uygulaması olarak yapıldı. MEB protokolü kapsammda 24 okul projelendirme aşamasma getirilirken, 44 okulun planlama çalışmaları devam ediyor. TOKİ, 9 okulu da ihale aşamasma getirdi. Gelecek günlerde ihaleleri gerçekleştirilecek okulların inşaatlarına en kısa sürede başlanacak. İhale aşamasındaki okulların listesi ve ihale tarihleri şöyle: "Batman merkez 32 derslikli ilköğretim okulu 12 Eylül, Ordu merkez Yenimahalle 24 derslikli sağlık meslek lisesi 12 Eylül, Konya Karapınar Zafer Mahallesi 16 derslikli Anadolu öğretmen lisesi 16 Eylül, Bingöl Adaklı 16 derslikli Anadolu lisesi 17 Eylül, Artvin Şavşat Yeniköy mevkisi 16 derslikli Anadolu öğretmen lisesi 18 Eylül, Hakkari merkez Kiran Mahallesi 20 derslikli ticaret meslek lisesi 19 Eylül,  Adana  Yüreğir Karşıyaka Mahallesi 24 derslikli endüstri meslek lisesi 7 Ekim."


Günboyu

Geri Dön