23 / 04 / 2024

TOKİ Örencik Konut sahipleri altyapı sorunları nedeniyle TBMM'ye başvurdu!

TOKİ Örencik Konut sahipleri altyapı sorunları nedeniyle TBMM'ye başvurdu!

TOKİ Gölbaşı Örencik konutlarının bazı hak sahipleri evlerin altyapı sorunları nedeniyle TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurdu



TOKİ'nin Gölbaşı İlçesi Örencik mevkisinde yaptığı konutların bazı hak sahipleri, evlerin altyapı sorunlarının giderilmesi için TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurdu.

M.Ç isimli bir vatandaş başvuru dilekçesinde, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın himayesinde, TBMM ve  TOKİ  Başkanlığı arasında 2007'de başlatılan ortak proje kapsamında, TOKİ'nin Gölbaşı'nda yaptığı ve ilk etapta teslim edilen 3 bin 800 konuttan birisinin hak sahibi olduğunu belirtti.

Konutunu teslim aldığını, kira ve TOKİ geri ödemesini bir arada yapabilecek maddi durumu olmadığı için mecburen teslim aldığı konuta oturduğunu ifade eden M.Ç, TOKİ Başkanlığı,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Başkent Gaz A.Ş, BEDAŞ ve Ankara Valiliği (Ulaşım Koordinasyon Merkezi-UKOME) arasında yaşanan iletişim ve koordinasyon sorunu nedeniyle; elektrik, su, doğalgaz aboneliğini bugüne kadar yaptıramadığını, konutların yolunun olmadığını ve toplu
taşıma araçlarından da mahrum kaldıklarını anlattı.

"KURUMLAR ARASINDAKİ TIKANIKLIĞI GİDERİN"
Geçici olarak şantiye elektriği ve suyu kullandıklarını ifade eden M.Ç, dilekçesinde şunları kaydetti:
"Şantiye elektriği kullandığı için bazı arkadaşların elektrikli cihazlarının voltaj sorunları nedeniyle bozulduğunu öğrendik. Elektrik ve su sorunlarına tahammül edilebilse de 2 gündür havaların ciddi şekilde soğuması nedeniyle, ev ahalisi olarak hastalanmamak için olağanüstü gayret sarf etmeye başladık ve yattığımız odada dahi sürekli elektrikli ısıtıcı kullanmak
mecburiyetindeyiz.

Gölbaşı merkez ile TBMM TOKİ konutları arasındaki yolun sadece 1,5 kilometrelik bölümü asfaltlanmamış durumda. Çalışmalar haftalardır sürüyor ama çamur deryasını daha ne kadar çekeceğimiz belli değil. Başkent Ankara'nın merkez bir ilçesinde dahi bu durumun yaşanabilmesini takdirlerinize sunarım.

Bugün yaklaşık 10 bin kişilik konutun kullanılmaya başlandığı Eymir Mahallesi, TBMM TOKİ konutları 06830 GÖLBAŞI-ANKARA adresinde oturanlar olarak; öncelikle ısınma ve ulaşım sorunlarımızın çözümü için devreye girerek, kurumlar arasındaki tıkanıklığı giderip sorunlarımızı çözmeniz bizler için hayati önem taşımaktadır. Yaşadığımız bürokratik güçlükleri ancak siz aşabilirsiniz. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyiniz."

"KURUMLAR BİRARAYA GELİP KOORDİNE SAĞLAMADIKÇA..."
Vatandaşların komisyonlarına yaptığı başvurular ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Akman, Komisyon toplantılarında, vatandaşların, bazı devlet kurumlarının ilgi alanına giren sorunları ile karşılaştıklarını belirtti.
Toplantılarla ilgili gözlemlerini anlatan Akman, şunları söyledi: "Vatandaş bir kuruma müracaat ediyor, oradan aldığı cevaptan sonra ikinci kuruma müracaat ediyor, ondan sonra üçüncü kuruma müracaat ediyor. Ama o kurumlar biraraya gelip bir koordine sağlamadıkça bu sorun çözülmüyor. Bizim komisyon olarak böyle bir fonksiyonumuz da oluyor. İlgili kurumlarla toplantı yaptığımızda, bütün devlet kurumları görev alanına giren konular ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyor. Diğer kurum da sorumluluğunu yerine getirince mesele çözülmüş oluyor." TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Akman, TOKİ'nin Örencik'te yaptığı konutlardaki altyapı ve diğer eksiklikler konusunda vatandaşlardan Komisyonlarına çok sayıda başvuru yapıldığını ifade ederek, "Hak sahibi Ankara'lı vatandaşlar, kışa girdiğimiz, soğuk havaların geldiği bugünlerde konutlarına yerleşiyor. Bu vatandaşlar, gerek ulaşım gerekse konutların içerisinde birtakım sorunları birlikte yaşıyorlar. Komisyon olarak en kısa zamanda bu konuyu ele alacağız" dedi.
AA


Geri Dön