26 / 04 / 2024

TOKİ restorasyon için 15.5 milyon TL kredi kullandı!

TOKİ restorasyon için 15.5 milyon TL kredi kullandı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarihi tescilli kültür varlıklarının restorasyonu için sağladığı kredi miktarını 90 bin liraya yükseltti...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarihi tescilli kültür varlıklarının restorasyonu için sağladığı kredi miktarını 90 bin liraya yükseltti. Yüzde 4 faiz uygulanacak olan kredilerden yararlanmak isteyenlerin başvuruları 11 Mart 'a kadar kabul edilecek.

2005 yılından bu yana sürdürülen çalışmalar kapsamında 303 projeye toplam 22 milyon 656 bin liralık kredi tahsis eden TOKİ, bu kredinin 15 milyon 559 bin liralık kısmını kullandırdı. Restorasyon çalışması başlatılan 303 projeden 167'si tamamlanırken 41'i tamamlanma ve kabul aşamasına getirildi. Yıllık yüzde 4 faizli, 10 yıl vadeli kredi, aylık sabit taksitler halinde geri ödenecek.

Her bir proje için, keşif özetinin yüzde 70'i kadar kredi kullandırılırken, tescilli kültür varlıklarının onarımı ve restorasyonu amacıyla açılan ve geçen yıl 80 bin lira olan kredinin tutarı, bu yıl için 90 bin liraya yükseltildi.

TOKİ tarafından son 5 yılda; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Bartın, çanakkale, Muğla, Uşak, Kastamonu, Tokat, Trabzon, Giresun, Edirne, şžanlıurfa ve Artvin illerinde, Safranbolu, Kalecik, Bergama, Ürgüp, Taraklı, Bolaman, Bandırma, Ayvalık, Milas, Foça, İnegöl, Mudanya, İnebolu, Alanya, Akçaabat, Osmaneli, Mudurnu, Göynük, Taraklı ilçelerinde, Mustafapaşa, İbrahimpaşa, Kalkan, Uzungöl ve Daday beldelerindeki tarihi tescilli kültür varlıklarının restorasyonu projesi için 15 milyon 559 bin liralık kredi kullandırıldı.


İclal Süzgün/Emlakkulisi.com


Geri Dön