24 / 04 / 2024

TOKİ restorasyon kredi başvuruları için son gün 2 Mayıs!

TOKİ restorasyon kredi başvuruları için son gün 2 Mayıs!

TOKİ'nin restorasyon kredilerine başvurular başladı. Ulus Tarihi Kent Merkezi ve Ankara Evleri Projeleri de bu krediden faydalanabilecek. TOKİ restorasyon kredi başvuruları için son gün 2 Mayıs 2014...



Tarihi  Ankara  evlerinin kurtarılması için projeler hazırlanırken, viraneye dönen evler restore edilerek büyük bölümü turistik amaçlarla kullanılıyor. 


TOKİ'nin restorasyon kredilerine başvurular başladı. Ulus Tarihi Kent Merkezi ve Ankara Evleri Projeleri de bu krediden faydalanabilecek.


BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi' nin (TOKİ) tarihi yapılar için verilen kredi üst limiti 125 bin liraya çıkarıldı. Bugüne kadar 530 restorasyon projesi için 46 milyon TL kredi tahsisi eden TOKİ'nin restorasyon kredi başvuruları 7 Nisan'da başladı. Unutulmaya yüz tutmuş, yıkılma ve yok olma tehlikesi bulunan tarihi binaları yaşatacak "Restorasyon Kredisi' başvuruları 2 Mayıs'a kadar yapılabilecek. 


Kredilerde özelikle tarihi kent dokularını iyileştirilmesine yönelik olan ve yerel yönetimlerin öncülüğündeki projelere öncelik verilecek. Bıı kapsamda Ankara'nın eıı büyük kentsel yenileme projesi olan Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Projesinin yanı sıra, Altındağ Hamamönü, Ankara Kalesi Restorasyon, Saraçoğlu Mahallesi Restorasyon ve Hıdırlıktepe Kentsel Dönüşüm Projeleri de bu krediden yararlanabilecek. 


Akşam Gazetesi 




Geri Dön