25 / 04 / 2024

TOKİ Safranbolu Konutları teslim edildi!

TOKİ Safranbolu Konutları teslim edildi!

Karabük'ün tarihi ilçesi Safranbolu'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yöresel mimariye uygun olarak yaptırılan 506 konuttan 460'ı, kura çekilişi ile hak sahiplerine teslim edildi.



Yazıköy Köyü'nde geçen yılın Ekim ayında 'Safranbolu Evi' mimarisine uygun tasarlanan ve temelleri atılan 506 konutun inşaatı tamamlandı. 150 kişilik cami, 24 derslikli ilkokul, alışveriş merkezi ve sosyal alanların da bulunduğu kuntlardan 460'nın teslimi için kura çekilişi yapıldı. Başvuruda bulunan 1134 kişi arasında noter huzurunda yapılan kura çekilişi sonunda konutların sahipleri belirlendi. Kurada ismi çıkanlar, kira öder gibi ev sahibi olmanın sevincini yaşadı.


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, düşük ve orta gelirlilerin ihtiyacı için tasarlanan, her yönü ile estetik bir görünüme sahip konutların ilçenin tarihi dokusuna uygun olarak yapıldığını söyledi. Gelir düzeyi düşük vatandaşların özel teşebbüsten konut edinme imkânlarının günden güne daraldığını ifade eden Aksoy, şöyle devam etti: “Safranbolu’da ilk olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlar için 210 konutu içeren Kurt tepesi mevkiinde yaptığımız 1+1 konutların inşasına başladık. Bu konutlar yüzde 90 oranında tamamlandı. Ardından sosyal konut olarak, şuanda hak sahiplerini belirlediğimiz Yazıköy TOKİ’nin projesini başlattık. Bu konuda öncelikle o dönem  TOKİ  Başkanı olan hemşerimiz Ahmet Haluk Karabel’e şükranlarımı sunuyorum. Biz bu projeyi 460 konut olarak başlatmıştık. 506 konut ile bu projemizi tamamladık. 460 konutun üstünde kalan 46 konut ise engelli vatandaşlara tahsis edilecek.”


3. etap TOKİ konutlarından da bahseden Aksoy, “Kura çıkmayan hemşerilerimiz hiç üzülmesin. Kirkille mevkiinde yaklaşık 3-4 ay içerisinde bir konut projesi daha başlatıyoruz. En az 450 konuttan oluşan Kirkille mevkiindeki 3. etap TOKİ projesini başlatıyoruz. Bu konuda da geçtiğimiz hafta TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan Bey ile görüşmeler yaptık. Şuanda 3. etap konut çalışması hazırlıklar başladı” diye konuştu.


TOKİ Haber


Geri Dön