19 / 04 / 2024

TOKİ Safranbolu Yazıköy kuraları çekildi!

TOKİ Safranbolu Yazıköy kuraları çekildi!

TOKİ Karabük Safranbolu Yazıköy kura çekimi Safranbolu Kapalı Spor Salonu 'nda Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak katılımı ile gerçekleştirildi...



TOKI kuraları çekildi 

Safranbolu Kapalı Spor Salonu'nda Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile Yazıköy  TOKİ  kuraları çekimi gerçekleştirildi. 2009 yılında Belediye Başkanı olarak göreve geldiğini ve Safranbolu'nun halledilmesi gereken çözülmesi gereken belli başlı konularından bir tanesinin de konut ihtiyacı olduğunu belirten Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; "Bu konuda öncelikle imar çalışmalarımızı baştan sona tamamlayarak özel teşebbüsün önünü açtık. 


Esentepe bölgesi olmak üzere Bostanbükü ve Yazıköy mevkilerinde konut yapımı Safranbolulu. 

Karabüklü girişimcilerimizin çalışmaları ile yeniden başladı. Duran inşaat sektörü hemen hemen diğer tüm sektörleri de olumsuz yönde etkilemişti. Yeniden başlayan inşaat sektörü boyacısından mobilyacısına tüm sektörleri yeniden canlandırdı" dedi. Sabit gelir ile çalışan, asgari ücretle çalışan vatandaşların ekonomik sistemde özel teşebbüsten konut edinme imkânlarının günden güne daraldığını ifade eden Aksoy, konuşmasına şöyle devam etti; " Ben bu durumları göz önünde bulundurarak TOKİ' de göre yapan değerli yöneticiler ile görüşmelere başladık, öncelikle Safranbolu'da 1. Etap TOKİ projesinin startını verdik. Bu proje toplanı 210 konutu içeren Kurt tepesi mevkiinde yaptığımız konutları içerdi. Bu konutlar Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nııı ortak çalışması ve Safranbolu Belediyesi'nin organizasyonu ile şuanda yüzde 90 oranında tamamlandı." 


Bartın Pusula Gazetesi 


Geri Dön