26 / 04 / 2024

TOKİ Safranbolu'da engelliler için kura çekilişi yapıldı!

TOKİ Safranbolu'da engelliler için kura çekilişi yapıldı!

Yazıköy'de yapımı tamamlanan TOKİ konutlarında engelliler için ayrılan 54 konutunda kuraları bugün çekildi 54 engelli vatandaşın konut sahibi olacağı kura çekimi Aslanlar SAKEM Şubesinde TOKİ yetkilileri ve Noter huzurunda gerçekleştirildi.



Yazıköy'de yapımı tamamlanan  TOKİ  konutlarında engelliler için ayrılan 54 konutunda kuraları bugün çekildi 54 engelli vatandaşın konut sahibi olacağı kura çekimi Aslanlar SAKEM Şubesinde TOKİ yetkilileri ve Noter huzurunda gerçekleştirildi. 


Kura önce konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Yazıköy Sosyal Konut Projesinde ayrılan katların ve dairelerin engelli vatandaşlara ayrıldığını söyleyerek Safranbolu'da hayırlı hizmet yaptıklarını belirtti. Aksoy, "Öncelikle hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kura da daire sahibi olacak vatandaşlara hayırlı olsun." dedi. 


Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy, bu projenin hiç yoktan meydana geldiğini söylerken, "Toplam 460 konut yapılmak üzere yola çıkıldı. Biz arazimizi buna göre ayarlamıştık. Sağolsun o zaman ki Toki Başkanımız hemşerimiz Ahmet Haluk Karabel dedi ki "500 daireyi aşalım ve bunun yanına ilkokul ilave edelim. Bir okul da biz yapmış olalım' diye bize bir öneride bulundu. 


EV ÇIKMAYANLARA MÜJDE


Başkan Aksoy, bugün ki kurada ev çıkmayan vatandaşları 3. Etap TOKİ projesinde de zemin katların engelli vatandaşlara tahsis etmek için uğraşacaklarını söyledi. 

Aksoy, "3. Etap TOKİ projemizi Kirkille'de başlatıyoruz. TOKİ'den de zemin katların engelli vatandaşlara tahsis edilmesi konusunda olumlu cevap alacağımı düşünüyorum. 

Onun müjdesini size vermek isterim. 

"Bizde bunun üzerine gittik imar planlarımızı yaptık daire sayısı konut kuraları çekildikten sonra 500'e çıkartıldı ve arada 40 küsür adet daire oluştu. Bu dairelerle ilgili, ne yapacağımızı konuşurken bir hemşerimiz geldi 'Engelli vatandaşlar için ne yapıyorsunuz? 

Biz konut sahibi olmak istiyoruz. Ve oysa TOKİ'nin yapmış olduğu inşaatlarla ilgili bize bir avantaj sağlanmadı.' diye başvuruda bulundu. Bizde bunun üzerine TOKİ Başkanlığına gittik ve bu fazladan yapılan konutların engelli vatandaşlarımıza tahsis edilmesi hususunda öneride bulunduk. TOKİ Yönetim Kurulu değerlendirdi ve haklı buldu." dedi. 


"3 KİŞİDEN 2'Sİ EV SAHİBİ OLACAK" 


Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy konutlar için 80 vatandaşın başvuru yaptığını belirterek 3 vatandaştan 2'sinin ev sahibi olacağını belirtti. 

Aksoy, "Çekilen kuralardan 46 ve bunun üzerine daha önce yapılmış olan kuradan üzerine ev çıkıpta Yine bunun yanında Kirkille projesi planını Belediye Meclisinden geçirdik, bizden yol bağlantıları ile ilgili çalışma yapmamız istendi onu da tamamladık. Şu anda TOKİ'ye tekrar talepte bulunduk, muhtemelen haziran ayina kadar 3. 

Etap TOKİ projemize Kirkille'nin karşısında başlıyoruz." dedi. 


KİRKİLLE TOKİ SAFRANBOLU MİMARİSİNDE OLACAK 


Aksoy, TOKİ'nin yeni aldığı karara göre çevre emsallere göre +1 kat daha yapacağı müjdesini vererek Kirkille'deki TOKİ Projesinin + 1 kat daha fazla olduğunu belirtti. 

Aksoy, "Kirkille çevre mimarisine dikkat edilerek yapılacak. Yani binalar Safranbolu evi siluetinde olacak. Bu açıdan Safranbolumuz kendi mimarisine uygun TOKİ'ye kavuşacak." dedi. 

Konuşmanın ardından kura çekimine geçildi. İlk kura çekimini küçük bir çocuk gerçekleştirdi. 

Kurada adı okunanların göz yaşlarını tutamadıkları gözlenirken, Başkan Aksoy tüm katılımcılar ile teker teker ilgilendi. 

Başkan Aksoy herkes ev sahibi oluncaya kadar projelere devam edeceklerini belirterek bu kurada çıkmayanlarla Kirkille'de görüşeceklerini söyledi. Kurada çıkan vatandaşlara da evlerin çok güzel olduğunu hiçbir sıkıntısının olmadığını belirterek hayırlara vesile olmasını diledi. 


Safranbolu'da Son Söz


Geri Dön