28 / 03 / 2024

TOKİ Samsun İlkadım 1. Etap 953 konut ihalesi yapıldı!

TOKİ Samsun İlkadım 1. Etap 953 konut ihalesi yapıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Samsun’un İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi’nde, “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında inşa edilecek, 1. etap 953 konutun ihalesi yapıldı.



TOKİ ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında İlkadım’da gerçekleştirilecek “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” 37.8 hektarlık alanı kapsıyor.


İlkadım İlçesi’ndeki proje alanı 6 Aralık 2010 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan edildi. Bu çerçevede  TOKİ  ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında 12 Şubat 2010 tarihinde ön protokol, 4 Ocak 2013 tarihinde de ana protokol imzalandı. Hak sahipleri ile gerçekleştirilen uzlaşma görüşmeleri neticesinde sözleşme imzalayıp tapu devri yapan hak sahipleri için toplam 763 konut karşılığı anlaşma gerçekleştirildi.


Geçmişle günümüzün sentezi


26 Kasım 2015 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen 953 konutun projesinde, binaların cepheleri için, Samsun’un geleneksel mimarisinden yola çıkılarak günümüz kullanıcı ihtiyaçları çerçevesinde bir sentez yapıldı. Geleneksel mimarinin kendine özel güzelliği, modern malzemelerle ve modern tekniklerle günümüze taşındı.


“Ahşap kaplamalar kullanıldı”


Projede bina cephelerinde ahşap kaplamalar kullanıldı. Cephelerde kullanılan Fransız balkonlarla geçmişin cumbalarına farklı bir yorum getirildi. Böylelikle doğal ışıktan mümkün olduğunca faydalanılması hedeflendi. Yapılarda kat silmeleri ise son dönem Osmanlı mimarisini yansıtıyor. Ayrıca bu kat silmeleri binaların yatay mimarisinde siluetleri zenginleştiriyor.


Projede beş tip bina kullanıldı ve her tip binada ayrı bir cephe kurgusu yapıldı. Böylelikle her binanın tipini kendine has bir hale getirildi ve site monotonluğunun kırılması hedeflendi.


TOKİ Haber 


Geri Dön