26 / 04 / 2024

TOKİ Şanlıurfa'ya 7 bin 500 konut yapacak!

TOKİ Şanlıurfa'ya 7 bin 500 konut yapacak!

Ak Parti Şanlıurfa iI Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, TOKİ tarafından Şanlıurfa'ya 7 bin 500 konut daha yapılacağını açıkladı. Beyazgül, "Bizim arzumuz özellikle dar gelirlilerimiz için daha fazla konut yapılması" dedi.



Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kendisine yöneltilen sorularını yanıtladı. Çiftçilerin desteklemesine koyulan blokelerin kalkıp kalkmadığı tartışmalarına değinen Beyazgül, "Bu konuda çiftçimiz bir sıkıntı yaşıyor. Biz çiftçimizin yanındayız. Bugüne kadar DEDAŞ'a da söyledik. "Borcu olmayanların blokesinin muhakkak kalkması lazım. Bloke olan çiftçi bugün Haziran'a gelmiş borçlanmış, sıkıntısı var. DEDAŞ'a borcu yok, niye bloke olsun?". Bunu söyledik kendilerine. "Bunun izahını yapamazsınız, doğru bir şey değil" dedik. Sabah görüştük, bize blokelerin tamamen kalkacağını söylediler. Ziraat Bankası müdürü ile sabah görüştüm. 3 bin 300 tane blokenin kalktığını söylüyor. DEDAŞ yetkililerine gereken uyarıyı yaptık, uyarı yapmaya da devam edeceğiz" dedi. 



"SEÇİM GÜNÜ ÇOK DİKKAT ETMEMİZ LAZİM" 

Şanlıurfa'nın huzur kenti olduğunu söyleyen Beyazgül, 7 Haziran seçimlerinde halk iradesinin sandığa yansımasının önemine değindi; "Urfalılar yaşam alanına müdahaleyi hiç sevmedi. Geçmişinde de sevmedi. Bugün gördüğümüz kadarıyla bu konuda Urfa halkının ciddi endişeleri oluşmaya başladı. Asılan bir takım billboardlar bunu teyit eder mahiyette oldu. Biz Urfa'nın ve Türkiye'nin huzurunun bozulmasını istemiyoruz özellikle. Ama Urfa yaşadığımız bir kent. Bu noktada herkesin seçim günü çok titiz davranmasını, bir takım önyargılarla araya sıkıntı girmesin diye daha ılımlı ve daha olumlu davrandık. Çünkü bir seçim değil, hayat devam ediyor. Buna çok dikkat etmemiz lazım. Özellikle seçim günü çok dikkat etmemiz lazım. Yasal ve hukuki yollar açık. Elbette biz de haksızlıklara ve yapılan yanlışlıklara karşı hukuk yolunu kullanacağız. Seçim bir şekilde neticelenecek ama halkın iradesinin çok önemli olduğunu, halkın iradesinin sandığa doğru yansıması gerektiğini ve halkın iradesinin sandıktan doğru çıkması gerektiği hepimizin çok önemli arzusudur." 



"URFA'YA7 BİN 500 KONUT DAHA YAPILACAK" 

TOKİ'nin Urfa'ya 7 bin 500 konut daha yapacağını söyleyen Beyazgül, "Bin 500 tanesinin ihalesi tamamlanmış. Önümüzdeki yıl da kalan kısmı ile birlikte 7 bin 500 konut Urfa'ya 2015 ile 2016 yılı içerisinde yapılacak. Bizim arzumuz tabi özellikle dar gelirlilerimiz için daha fazla konut yapılması. Başbakanımızın bir açıklaması var; 250 lira taksit ve 240 ay vade ile dar gelirliler ve emekliler konut sahibi edilecek. Bu yeni dönemde inşallah konut sahibi olmayacak hiçbir vatandaşımız kalmayacaktır" şeklinde konuştu.



Şafak Gazetesi


Geri Dön