19 / 04 / 2024

TOKİ Sapanca projesinin detayları belli oldu!

TOKİ Sapanca projesinin detayları belli oldu!

TOKİ, Kestanelik Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sapanca’da inşa ettiği konutların başvuru tarihleri ve fiyatları açıklandı.



Konut satışları normal ve alt gelir grubu olarak iki kategoride gerçekleşecek. Kura yöntemiyle satışı yapılacak 447 adet daire için başvurular 15 Şubat 2017 tarihinde başlayacak ve 7 Mart 2017 tarihinde sona erecek. 17 Mart 2017 tarihinde ise kura çekimi gerçekleşecek.


Alt Gelir Grubu kapsamında ise 145 daire kura ile satışa çıkarılacak. Başvurular 15 Şubat 2017 tarihinde başlayacak ve 7 Mart 2017 tarihinde sona erecek. 17 Mart 2017 tarihinde ise kura çekimi gerçekleşecek. Başvuru formları Ziraat Bankası Sapanca Şubesi'nden temin edilebilecek.


AÇIKLANAN KONUT FİYATLARI İSE ŞÖYLE:

Alt Gelir Grubu 2+1 ve 71.9 m2 Konut için en düşük 142 bin 19 Lira, en yüksek 157 bin 910 lira, Satış tarihinde ödenecek peşinat tutarı konut bedelinin yüzde 15’i olup vade 180 ay olacak. Başvurular sadece Ziraat Bankası Sapanca Şubesi’nden 1000 lira başvuru bedeli ödenerek yapılabilecek.


Normal konutlar ise 119.68 m2, 124.32 m2, 130.80 m2 boyutlarında 3+1 daireler olarak satışa sunulacak. Konut fiyatları en düşük 233 bin 695 lira, en yüksek ise 296 bin 467 lira olacak. Konut bedeli, yüzde 10 peşinat ödenmesi durumunda 96 ay, yüzde 15 peşinat ödenmesi durumunda 108 ay, yüzde 25 peşinat ödenmesi durumunda ise 120 ay vade ile ödenebilecek.  Bu konutları almak isteyen vatandaşlar, Ziraat Bankası’nın Sakarya’daki tüm şubelerine 2000 lira başvuru bedeli ödeyerek başvuruda bulunabilecekler.


VATANDAŞ TEPKİLİ


Haberin internet sitemizde yer almanın ardından ise birçok vatandaş konut fiyatlarının yüksekliğine tepki gösterdi. Aylardır TOKİ’den konut almak için beklediklerini belirten vatandaşlar fiyatların Sapanca’daki konut fiyatlarının üzerinde olduğunu savundu. En çok tepki çeken fiyatlar ise Alt Gelir Grubu’nda yaşandı. 2+1 70 m2 dairelerin 150 bin lira olması eleştirilerin odağına oturdu.


DETAYLI BİLGİ VE FİYATLAR

Alt gelir grubu detaylı fiyat listesi için buraya tıklayınız.


Normal konut detaylı fiyat listesi için buraya tıklayınız.


ALT GELİR GURUBU ÖN BİLGİLENDİRME

Başvurular;


1. Kategori: Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri (Emekli


Sandığından Hak Sahibi Belgesi olan ve daha önce Şehit Ailelerine, Maluller ile Dul ve Yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar),


2. Kategori: En az %40 Engelli Vatandaşlar,


3. Kategori: Emekli Vatandaşlar,


4. Kategori: Diğer Alıcı Adayları.


olmak üzere 4 ayrı kategoride kabul edilecektir.


Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.


En az %40 Engelli Vatandaşlara konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.


Emekli Vatandaşlara konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.


Diğer Alıcı Adayları İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.


2., 3. ve 4. kategori hak sahiplerine konutlar, %15 peşinat bedeli (başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar) ve borç bakiyesinin aylık taksitler halinde 180 ay boyunca ödenmesi koşulu ile satılacak olup, peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir.


NORMAL KONUT SATIŞI ÖN BİLGİLENDİRME

Başvurular;


a. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri (Emekli Sandığından Hak Sahibi Belgesi olan ve daha önce Şehit Ailelerine, Maluller ile Dul ve Yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar),


b. En az %40 Engelli Vatandaşlar,


c. Diğer Alıcı Adayları


olmak üzere 3 ayrı kategoride kabul edilecektir.


3) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.


En az %40 Engelli Vatandaşlara konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.


Diğer Alıcı Adayları İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.


4) Söz konusu proje kapsamında yer alan konut tipleri, 3 oda 1 salon niteliğindedir.


5) Detaylı satış fiyat ve koşulları T.C Ziraat Bankası A.Ş. Sakarya Sapanca Şubesi’nde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır. En düşük ve en yüksek fiyatlar ile alternatifli ödeme koşulları aşağıda sunulmaktadır.


6) Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacak olup, başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, bu kişilerin daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış ve Toplu Konut İdaresinden kredi kullanmamış olmaları şartları aranacaktır (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç). Ayrıca, başvuru sahibinin Sakarya ilinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olması veya Sakarya il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması) gerekmektedir. Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.


7) Proje yapı ruhsat tarihi 26/10/2016’dır.


8) Başvuru Formu ile birlikte aşağıda yer alan belgeler eksiksiz olarak Bankaya teslim edilecektir. Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir.


a. Nüfus Cüzdanı fotokopisini,


b. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”,


c. Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) ibraz edeceklerdir.


9) Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, T.C Ziraat Bankası A.Ş.’nin Sakarya ilindeki yetkili tüm Şubelerine başvurarak, 2.000.-TL (İkiBinTürkLirası) tutarındaki başvuru bedelini 15 Şubat – 07 Mart 2017 tarihleri arasında yatıracak (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) ve başvurdukları grup ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi”ni imzalayacaklardır.


10) Proje kapsamında satışa sunulmakta olan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, başvuruların tamamlanmasından sonra, başvuruda bulunanların noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” 17 Mart 2017 tarihinde çekilecektir. Kura çekim işlemleri 2. ve 3. maddelerde belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir. Konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde “Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” çekilmeyerek, İdarenin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, kategori önceliğine göre başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılacaktır. Kura çekildiği takdirde 1. kategoride çekilen kura sadece konut belirlemeye yönelik olacaktır.


11) Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra İdarenin web sayfasında (www.toki.gov.tr) duyurulacaktır.


12) Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanarak konutu belirlenen veya konut sayısından az başvuru olması nedeni ile başvuru sırasına göre konut seçimi yapan alıcılar; peşinat bedelinden (%10, %15 ve %25) başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı 27 Mart – 05 Mayıs 2017 tarihleri arasında T.C Ziraat Bankası A.Ş. Sakarya Sapanca Şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır.


13) Satışa konu konutların satış işlemleri aşağıda belirtilen peşinat ve vade seçenekleri ile gerçekleştirilecektir.


a) %10 peşinat bedeli - bakiye borç için 96 ay vade,


b) %15 peşinat bedeli - bakiye borç için 108 ay vade,


c) %25 peşinat bedeli - bakiye borç için 120 ay vade.


14) Borç bakiyesi (dolayısıyla aylık taksitler), sözleşme imzalama tarihine bakılmaksızın, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacaktır. İlk taksit ödemeleri, Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay başlayacak olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Temmuz 2017 tarihinden itibaren başlatılacaktır.


15) Sözleşme aşamasında ibraz edilecek belgeler aşağıda belirtilmektedir.


a) İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden onaylı vukuatlı nüfus kaydı,


b) İl/ilçe Tapu Sicil Müdürlüğünden başvuru sahibinin, kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı herhangi bir bağımsız konutun bulunmadığına dair belge. (1.Kategori Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu konutlar hariç)


16) Kura sonucu konut satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralarında becayiş (konut değişikliği) yapabileceklerdir.


17) Sözleşme imzalama işlemleri sırasında evrak getirmeyen, Sözleşme imzalamayan, peşinatını yatırmayan, banka komisyonu ödemeyen ve ayrıca KDV yatırmayan hak sahiplerinin konut alma hakları iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek ödenen peşinat ve taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.


18) Konutlar, anahtar teslim tarihinden 1 (Bir) yıl sonrasına kadar üçüncü kişilere devredilemeyecektir.


19) Konut alıcısı, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Konut alıcısı, Gayrimenkulün fiili tesliminden evvel teslim süresi içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir.


20) A-) Toplu Konut Fonundan Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisinden Yararlanmak İstenmesi Durumunda;


Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisindeki başvuru sahipleri, ilgili Banka aracılığı ile Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerine açılacak faizsiz konut kredisinden faydalanacağından, tahsis edilen kredi tutarı konut bedelinden mahsup edilecek, bakiye borç kalması durumunda 120 ay vade ile madde 14 te belirlenmiş olan artış esaslarına göre ödenecektir. Ancak, belirlenen konutun bedelinin kredi tutarından düşük olması durumunda; satış bedeli dışında kalan masraflar ve vergiler dikkate alınarak kredi ödemesi yapılır ve bu miktar kredi tutarını geçemez.


B-) Toplu Konut Fonundan Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisini kullanmaksızın konut başvurusu Yapılması Durumunda; Kredi hakkından yararlanmaksızın başvuru yapılmak isteniyor ise, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü’nden "TOPLU KONUT FONU’NDAN MALÜL VE ŞEHİT AİLELERİNE AÇILACAK FAİZSİZ KONUT KREDİSİ YÖNETMELİĞİNE GÖRE BU KREDİYİ DAHA ÖNCE KULLANMIŞ VE EMEKLİ SANDIĞINDAN (DEVREDİLEN) AYLIK ALANLARIN KONUT BAŞVURUSUNDA İBRAZ EDECEKLERİ BELGE" veya “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİNİN” alınarak anılan belgelerin ekinde, konut başvurusu yapılan İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya başvuru yapılan İl nüfusuna son 3 yıldır kayıtlı olduklarına ait belgeler (Nüfus kayıt örneği) istenecektir. Yukarıda belirtilen şartları taşıyan kişi/kişilere, bu satış kampanyasından bir defaya mahsus olmak üzere konut satışı yapılacaktır.


Konutlar, fiyat listelerinde bulunan indirimsiz fiyatlar üzerinden, %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır.


21) Kura sonucunda konut satın alma ve belirleme hakkı kazanamayanların başvuru bedelleri, başvuru sahiplerine 20 Mart 2017 tarihinden itibaren iade edilecektir.


22) Konutlar Sözleşme tarihinden itibaren 36 ay içerisinde teslim edilecektir. Konutların anahtar teslimi, İdarece belirlenecek program dahilinde gerçekleştirilecektir.


23) Satış bedelleri KDV hariç bedeller olup, Gayrimenkul Satış Sözleşmesinde belirtilen satış bedeli ve teslim tarihine kadar gerçekleşen dönem artışları toplamı üzerinden hesaplanan tutar esas alınarak 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden Katma Değer Vergisi tutarı konutun teslimi öncesinde peşin tahsil edilecek, ayrıca vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesine uygulanan artış tutarı üzerinden KDV tahsil edilecektir.


24) Konut tesliminden sonra ALICI, Yönetim Planı ve KMK’da öngörülen ortak giderlerden bağımsız bölüme (GAYRİMENKUL) isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak tesislere ilişkin giderleri ve blok aidatlarını anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay yapı/site yönetimine ödeyecektir. Alıcı bağımsız bölümü teslim almamış olsa dahi aidat ve ortak alan giderlerini ödemekle yükümlüdür.


25) Projede konut büyüklükleri ve mahal listelerinde bir çelişki olduğu takdirde uygulama projesi ve sözleşmedeki bilgiler esas kabul edilecektir.


26) Gayrimenkul satış işlemleri, Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.


Sapanca Haber


Geri Dön