20 / 04 / 2024

TOKİ Şırnak ihalesi 20 Mart, Hakkari ihalesi 25 Mart'ta!

TOKİ Şırnak ihalesi 20 Mart, Hakkari ihalesi 25 Mart'ta!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Hakkari ve Şırnak'ta inşa edilecek yerleşkelerin ihale tarihlerini belirledi



Şırnak'a yapılacak olimpik yüzme havuzlu yerleşkenin ihalesi 20 Mart, Hakkari'de inşa edilecek 6 bin 536 kişilik öğrenci kapasiteli, tam donanımlı yerleşkenin ihalesi de 25 Mart'ta gerçekleştirilecek. 

     TOKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, İdare, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde yükseköğretimin altyapısını güçlendirmek ve bölgeyi eğitimde cazibe merkezi haline getirmek için yatırımlarını sürdürüyor. 

     Bu kapsamda TOKİ, Hakkari ve Şırnak'a modern üniversite kampüsleri inşa edecek. 

     

     -Hakkari'ye tam donanımlı üniversite- 

     

     Hakkari'deki yerleşkenin merkeze yaklaşık 1 kilometre mesafede olması planlandı. 

     Yerleşkede, derslik binaları, lojman, yemekhane ve kafeterya inşa edilecek. İhale, TOKİ'nin  Ankara  Bilkent'te bulunan merkez binasında 25 Mart'ta saat 14.30'da gerçekleştirilecek. 

     

     -6 bin 536 kişilik merkezi derslik- 

     

     Hakkari Üniversitesi yerleşkesinde 62 sınıftan oluşan, 6 bin 536 kişilik merkezi derslik binaları planlandı. 

     Yerleşkede, 400 öğrenci kapasiteli yemekhane ve 140 kişilik akademisyen yemekhanesi bulunacak. Ayrıca 20 adet 3+1, 64 adet 2+1 ve 20 adet 1+1 olmak üzere 104 lojman yer alacak. 

     

     -Şırnak'a olimpik yüzme havuzlu yerleşke- 

     

     TOKİ, Şırnak Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde kente modern üniversite yerleşkesi kazandıracak. Olimpik yüzme havuzu da bulunacak yerleşkenin ön yeterlilik ihalesinin ikinci oturumu, 20 Mart Çarşamba günü yapılacak. 

     İdare, proje kapsamında Şırnak Üniversitesi'ne eğitim binası, kültür merkezi, kütüphane, kafeterya, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, rektörlük konutu ve 25 rektörlük lojmanı inşa edecek. 

     

     -Ahi Evran Üniversitesi'nin ihalesi yapıldı- 

     

     TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki illerin yanı sıra Kırşehir'deki Ahi Evran Üniversitesi'nin ihtiyacı olan binaları yapacak. Dün gerçekleştirilen ihaleyle rektörlük binası, yabancı diller yüksekokulu ve olimpik atletizm pistli futbol sahası yapılacak. 

     

     -TOKİ'den Doğu'ya büyük yatırım- 

     

     TOKİ'nin 1 Mart 2011-1 Aralık 2012 dönemini kapsayan faaliyet analizinden, yatırımlardan en büyük payı Doğu Anadolu Bölgesi'nin aldığı ortaya çıkmıştı. Doğu Anadolu Bölgesi'ni sırasıyla İç Anadolu, Marmara ve Karadeniz takip etti. 

     Analiz raporuna göre İdare, bölgesel anlamda en fazla konutu Doğu Anadolu illerinde yaptı. TOKİ, 21 aylık dönemde ürettiği 83 bin 868 konuttan 30 bin 400'ünü Doğu Anadolu Bölgesi'nde inşa etti. İç Anadolu Bölgesi'nde 18 bin 361 konut yapılırken, sırasıyla Marmara'ya 13 bin 393, Karadeniz'e 9 bin 785, Akdeniz'e 5 bin 306, Ege'ye 3 bin 804, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne de 2 bin 819 konut inşa edildi. 

AA


Geri Dön