23 / 04 / 2024

TOKİ Şırnak'ta 1.268 yeni konut inşa edecek!

TOKİ Şırnak'ta 1.268 yeni konut inşa edecek!

Şırnak'ta terör saldırıları nedeniyle evleri ağır hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından bin 268 konut yapılacak.



Kentte huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla geçen yıl terör örgütü PKK mensuplarına yönelik 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 14 Kasım'da tamamlanan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu"nun ardından teröristlerin neden olduğu mağduriyetler gideriliyor.


Evleri terör saldırılarından dolayı ağır hasar gören ve yıkım kararı verilen vatandaşlar için Gazi Caddesinde  TOKİ  tarafından yapılacak bin 268 konut ve 116 iş yeri için çalışma başlatıldı.


İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) ile Şırnak Belediyesine görevlendirilen Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu ve Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Cengiz Başer konutların yapımına başlanan Gazi Caddesi'nde incelemelerde bulundu.


Bedirhanoğlu, terör mağdurları için yapılacak konutlarda 1. etap TOKİ'nin yer tesliminin yapıldığını, konutların Şırnaklılara hayırlı olmasını diledi.


Şırnak'ta sokağa çıkma yasağının bitimiyle devletin kentte ciddi bir çaba gösterdiğini belirten Bedirhanoğlu, şunları ifade etti:


"3,5 aylık bir süreç içinde 17 milyon lira içme suyu, 28 milyon lira kanalizasyon ihalesi, 105 milyonluk 105 kilometre sıcak asfalt ihalesi, TOKİ'nin 1. etap ve 2. etap ihaleleri tamamlandı ve şuanda yer teslimleri yapıldı. Mevsim koşullarının biraz istediğimiz seyirde olmaması nedeniyle çok hızlı başlayamadık işlere ama bugün itibarı ile inşallah kazmayı vurduk."


Şırnak'ta kısa süre içinde ciddi bir değişim dönüşüm başlayacağını ifade eden Bedirhanoğlu, emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkililere teşekkür etti.


Bedirhanoğlu, "İnşallah kısa sürede Şırnak'ı hakkettiği yerin çok daha iyisine getireceğiz." dedi.


Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Başer de, kent genelinde 6 bin 500 konut ve bin iş yerinin yapılacağını anımsattı.


Konutlar 1 yılda teslim edilecek


Başer, Gazi Caddesi'nde konutların iki etap halinde olduğunu dile getirerek, 2 etapta bin 268 konut ve 116 iş yerinin bulunduğunu, ilk etap çalışmasının başladığını, ikincisinin de önümüzdeki hafta başlamasını ümit ettiklerini bildirdi.


Konutların teslim süresinin bir yıl olduğuna dikkati çeken Başer, "Diğer konutların da Bahçelievler, Yeni Mahalle, Dicle Mahallesi'nin proje çalışmaları Bakanlığımızca yapılıyor. Diğer mahallelere ait konut ihaleleri kısa sürede sonuçlanıp yapımına başlanacaktır." ifadelerini kullandı.


Milliyet 




Geri Dön