18 / 04 / 2024

TOKİ Sivas Merkez Yenimahalle başvuruları 2017!

TOKİ Sivas Merkez Yenimahalle başvuruları 2017!

TOKİ tarafından hayata geçirilen Sivas Merkez Yenimahalle projesinde 26 adet konut sadece yüzde 40 engelli vatandaşlara satılacak. İşte, TOKİ Sivas Merkez Yenimahalle başvuruları 2017..



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Sivas Merkez Yenimahalle Projesi kapsamında 26 konut sadece En az yüzde 40 Engelli vatandaşlara Kuralı Satış Yöntemi ile satışa sunulacak.


Kura ile satılacak konutların başvuruları T. Halk Bankası A.Ş.’nin Sivas ilinde bulunan tüm şubeleri tarafından 20-31 Mart 2017 tarihleri arasında kabul edilecek .Söz konusu müracaatlar tek kategoride; En az %40 Engelli Vatandaşların başvuruları kabul edilecek.


Proje kapsamında satışa sunulmakta olan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, başvuruların tamamlanmasından sonra, başvuruda bulunanların, noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” 06 Nisan 2017 tarihinde çekilecek.


Kura çekim işlemleri 3. maddede belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir. Konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde “Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” çekilmeyerek, İdarenin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, kategori önceliğine göre başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılacak.


Konut satın almak için başvuruda bulunanların T.C. vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, bu kişilerin daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın

almamış ve kredi kullanmamış olmaları şartları aranacak.


Satış duyurusu için tıklayın



Geri Dön