24 / 04 / 2024

TOKİ Sivas'ta 100 TL taksitle!

TOKİ Sivas'ta 100 TL taksitle!

 Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Sivas'ta yapımı devam eden sosyal yardımlaşma konutlarından 160'ı aylık 100 lira taksitle satışa sunulacak...



Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yılmaz Daşlı, Tuzlugöl Mahallesinde, sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlara yönelik 1 1 dairelerden oluşan 160 konutun satışının yapılacağını söyledi.

Daşlı, yapımı devam eden konutların bu yıl haziran ayında tamamlanacağını belirterek, bu konutlardan almak isteyenlerin 18 Şubata kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmaları gerektiğini söyledi.

Konutlar için birinci kategoride en az yüzde 50 engelli vatandaşlara toplam konut sayısının yüzde 10'una kadar kontenjan ayrılacağını, 16 konutun bu gruba verileceğini anlatan Daşlı, 100 lira taksitle satışa sunulacak konutlar için bazı başvuru şartları bulunduğunu ifade etti.

Daşlı, başvuru sahiplerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 30 yaş üzerinde olmak gibi şartların aranacağını, ancak eşi vefat etmiş olan dul ve çocuklu kadınlarda yaş şartı olmadığını, babası vefat etmiş 25 yaş üzerindeki kadınların da konutlar için başvurabileceğini anlattı.

Daşlı, konut satışlarının sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında bulunan, sosyal güvenceden yoksun fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlara yönelik olduğuna da dikkati çekti.

Bu hafta sonu vakıflarının açık kalarak müracaatları almaya devam edeceğini belirten Daşlı, 1 1 dairelerden oluşan konutların ödemelerinin peşinatsız aylık 100 lira civarında olduğunu kaydetti.

Müracaatların ikinci gününde 100 lira taksitle satışa sunulacak konutlar için şu ana kadar yaklaşık 60 başvuru yapıldığı öğrenildi.
Akşam

 


Geri Dön