19 / 04 / 2024

TOKİ taksitlerine yapılan zam TBMM gündeminde!

TOKİ taksitlerine yapılan zam TBMM gündeminde!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, TOKİ taksitlerine yapılan zamma ve ev taksitlerini ödeyemeyen vatandaşlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.



TOKİ taksitlerine yapılan zam TBMM gündeminde!


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı,  TOKİ  taksitlerine yapılan zamma ve ev taksitlerini ödeyemeyen vatandaşlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Basmacı önergesinde "TOKİ'nin 1 Ocak 2017 tarihinden geçerli olmak üzere TOKİ taksitlerine yüzde 8 oranında zam yaptığı basına yansımıştır. Zor şartlarda ev sahibi olmaya çalışan dar gelirli için kanaatimizce TOKİ'nin yüzde 8 oranında zam yapması altından kalkılacak bir durum değildir." diyerek 3 soru sordu.


Basmacı'nın soruları


Soru 1-TOKİ'den ev sahibi olmaya çalışan dar gelirli vatandaşın mağduriyetlerini nasıl gidermeyi planlıyorsunuz? TOKİ ile yapılan sözleşmelerde eşit taksit hususu yazmıyor mu?Dar gelirli vatandaş zaten asgari ücretle geçinmeye çalışırken,%8'lik zammın altından nasıl kalkacak?


Soru 2-Türkiye genelinde TOKİ ile sözleşme yapan kaç dar gelirli vatandaş var?Denizli İlinde TOKİ ile anlaşma yapan kaç vatandaş var?


Soru 3-Yazımız tarihi itibari ile ev taksitlerini ödeyemeyen vatandaş sayısı nedir? Taksitlerini ödeyemeyen kişiler ile ilgili nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz?





Geri Dön